Elitserien: Sirius klättrar vidare efter seger mot Vänersborg TV-Sammandrag

Sirius formkurva fortsätter att peka uppåt. Hela 7-2 mot Vänersborg där Kalle Mårtensson blev tremålsskytt.

Jocke Hedqvist brände viktig straff vid ställningen efter tio minuter och Sirius-ledning 1-0. Emil Wiklund satte dock dit kvitteringen minuten efteråt. Kalle Mårtensson slog till två gånger om med två mål och Sirius hade 3-1, men viktig reducering för Vänersborg genom Mikko Lukkurila alldeles före halvtidsvila.

Kalle Mårtensson slog till igen i den 51:a matchminuten och ökade på till 4-2 för Sirius. Däräfter ökade Jerker Ortman på till 5-2. Marcus Kumpuoja brände en straff och möjligheten att öka på till 6-2. Simon Karlsson gjorde sexan för Sirius som satte punkt på matchen med 7-2 genom Jimi Heinonen.

Med segern klättrade Sirius förbi Broberg till nionde plats i tabellen och har nu tre poäng till godo på IFK Motala under slutspelsstrecket. Kostsam förlust för IFK Vänersborg som tappade kontakten med Hammarby ovanför ”kvartsfinalsstrecket” på sjätte plats. IFK Vänersborg har i sin nästa match Tellus medan Sirius möter Villa Lidköping.

IK Sirius – IFK Vänersborg 6-2 (3-2)
06:08 1-0 Marcus Kumpuoja
14:15 1-1 Emil Wiklund Assist: Robin Lundquist
33:12 2-1 Kalle Mårtensson Assist: Nils Bergström
39:48 3-1 Kalle Mårtensson Assist: Samuel Heeger
43:40 3-2 Mikko Lukkarila Assist: Emil Wiklund
50:54 4-2 Kalle Mårtensson Assist: Nils Bergström
69:07 5-2 Jerker Ortman Assist: Oscar Rönnqvist