Elitserien: Hyperviktig seger för Frillesås mot Tellus TV-Sammandrag

Elitserien IK Tellus - Frilelsås 2-3 Skärmklipp Bandyplay

Frillesås upprepade hemmasegern mot Tellus på Zinkensdamm och petar ner Tellus till jumboplatsen när fem omgångar återstår.

Det blev kamp och inget skönspel i snöfallet i elitseriens jumbofinal. Mattias Johansson blev matchvinnare med 3-2-målet tillsammans med Jacob Hugoh som räddade straff som i första halvlek vid ställningen 0-0. Straffen kom på en omställning där Aksel Örn Ekblom på egen hand kontrade och blev fasthållen i straffområdet. Korrekt dömd straff som Jacob räddade. I stället var det Frillesås som rättvist tog ledningen efter att Calle Litsmark satte bollen i nättaket ur snäv vinkel. Frillesås ökade på ledningen på en hörna genom Adrian Emretsson i 33:e matchminuten. Så långt hade inte Tellus riktigt klivit i matchen. Det gjorde man när Tobias Björklund satte en hörna i krysset för Tellus till reducering och 1-2.

I andra halvlek klev Tellus in i matchen med större energi som växte än mer när Tobias Björklund kvitterade till 2-2 redan efter några minuter. Frillesås var pressat lag men Tellus lyckades inte få till några riktiga farligheter för ett ledningsmål. Energin avtog successivt efter de första tio minuterna i andra halvlek och Frillesås kom sakteliga tillbaka in i matchen. I den 78:e matchminuten kom det matchavgörande målet. Ett misslyckat inkast från Tellusmålvakten Markus Karlsson tog Mattias Johansson tillvara på och satte kyligt in det avgörande målet.

Tellus tog time out men lyckades inte skapa några större målchanser. Jesper Henriksson hade två ypperligare chanser för Frillesås att dryga ut ledningen men det blev inga fler mål. Frillesås vann rättvist med 3-2.

IK Tellus – Frillesås 2-3 (1-2)
24:31 0-1 Calle Litsmark Assist: Olle Hultqvist
33:19 0-2 hörna Adrian Emretsson Assist: Jakob Jenefeldt
38:57 1-2 Hörna Tobias Björklund Assist: Fredrik Rubin
47:58 2-2 Tobias Björklund Assist: Aksel Örn Ekblom
77:42 2-3 Mattias Johansson