Spelarnytt: Christoffer Norin spelar vidare i Lidköpings AIK

Villa Lidköping BK och Christoffer Norin är överens om att Christoffer skall vara kvar i Lidköpings AIK även när transferfönstret stänger den 15 januari.

– I LAIK har han gjort stor succé och vi har nu efter gemensam dialog kommit överens om att han också skall få möjlighet att avsluta säsongen med dem för att få spela kontinuerligt, säger klubbchefen, Jonas ”Sparris” Johansson.
Christoffer som kom tillbaks till Villa Lidköping säsongen 2016/2017 efter några säsonger i Kalix, spelade nästan uteslutande alla matcher de inledande två säsongerna, men har denna säsong fått betydligt mer begränsad speltid i Villa.
Nu står det klart att Christoffer, som spelat med Lidköpings AIK den här säsongen, kommer att avsluta säsongen där också.
– Jag och Christoffer har haft en löpande dialog under säsongen, säger Jonas Johansson och fortsätter:
– Då det varit begränsat med speltid hos oss i Villa så var det naturliga valet att gå till moderföreningen LAIK för att få spela matcher. Han har parallellt tränat alla pass med oss i Villa och funnits redo för spel i elitserien där det blivit sammanlagt fem matcher denna säsong.

Stor förståelse
– Det finns inga hard feelings utan stor förståelse från båda håll, dels att det är en knivskarp konkurrens i Villa men också för att Christoffer är allt för bra för att inte spela matcher.

I lördagens allsvenska match för LAIK svarade Christoffer Norin för fyra mål och ett assist mot sitt Kalix som han har spelat för tidigare. I söndagens match mot AIK svarade Christoffer för två mål.

William Arvidsson återvänder som planerat till Villa Lidköping efter utlånet till IFK Motala.

Läs också