Tillberga förstärker med Herjajärvi

Finske landslagmålvakten Marko Herjajärvi lämnar HaparandaTornio bandy. Vid de två senaste VM-turneringarna så har utsetts till bästa målvakt. Tillberga har skrivit ett kontrakt med Marko på 1+1 år.

– Det känns väldigt bra med Marko i truppen. En ung världsmålvakt med ambitionen att ta ytterligare steg i sin utveckling. Det kommer bli en bra långsiktig lösning för oss, säger sportchefen Peder Lönn i ett pressmeddelande.

Marko är en spektakulär målvakt som gärna bjuder publiken på en volt eller två när det är lugnt på egna planhalvan. Han säger om sin flytt 110 mil söderut;

– Jag vill se hur bra jag kan bli. Med TB kommer jag få perfekta förutsättningar i ett lag med stor potential. Jag har tränat med laget och det är otroligt kul att se hur många unga talanger man har ifrån egna ungdomsleden. Ambitionen är att stadga sig i Västerås och vara med på Tillbergas resa mot den yttersta toppen.

Marko Herajärvi är Tillbergas femte nyförvärv inför säsongen. Klara sedan tidigare är Oskar Robertsson, VSK, Johan Andersson, VSK, Jimmy Pettersson, Västanfors och Mattias Wiberg, Sirius. Tränare Per Fosshaug är nöjd med årets trupp och ser optimistiskt på kommande säsong.

Läs också