Spelarnytt: Broberg förlänger med Wigren och

Broberg Söderhamn har förlängt kontrakten med första års senioren Edvin Wigren och anfallaren Jonas Engström. Båda är klara för Söderhamnslaget Broberg ytterligare minst två säsonger.

– En härlig grupp, så det var inget att tveka på, kommenterar Edvin Wigren förlängningen med till klubbens hemsida. Så här kommenterar han sin första säsong som senior:
– Första säsongen som sagt och jag har fått mycket förtroende och att jag har växt. Tagit för mig mer och mer, speciellt på slutet. Tar sin tid, men jag har fått komma in i det och både tränare och lagkamrater har visat mig stort förtroende.

Hur ser du på din framtid i Broberg?
– Hoppas få fortsätta utvecklas och få spela mycket. Fajtas om platserna helt enkelt. Jag vill ta nya steg i min utveckling och Broberg känns rätt för mig.

Resten av säsongen i år?
– Tror vi kommer lyckas göra en bra avslutning, vi visar att vi kan slå topplagen. Tror vi gör en bra avslutning med bra fajter mot Villa, Tellus och Vetlanda, och har chans att ta oss vidare till kvarten.

Sportansvarige i Broberg, Jens Alftin, säger så här om förlängningen:
– Ett riktigt glädjeämne som förmodligen fått mer speltid än han kunnat ana denna säsong på grund av alla skador. Och på vilket sätt han har gjort det. Spelar enkelt och bidrar med fart och en fantastisk passningsklubba. En junior från egna leden som verkligen kommer att blomma ut de närmaste säsongerna.

Anfallaren Jonas Engström som leder Brobergs interna poängliga och skytteliga med 14 mål så här långt har också förlängt på två år. Jonas har Broberg som moderklubb vilket har haft betydelse för att fortsättningen blir i Broberg.
–  Vi har haft det tungt med skador och så, men känner att det finns att ta av i laget. Och det kan vi visa det framöver, och då vill jag vara med. Sen är såklart hallen viktig, kanske Sveriges bästa hall. Ljust, bra ljudnivå från publiken, bra tryck, säger han i en intervju på Brobergs hemsida och säger vidare:
– Vi siktar såklart för minst en kvartsfinal. Fick en boost senast mot Västerås. Kommer att köra stenhårt under uppehållet och avsluta på bästa sätt.

Läs också