Spelarnytt: Nytt kontrakt klart för Åby Tjureda ”Det största i min bandykarriär”

Åby Tjureda har nytt spelarkontrakt klart inför Elitseriedebuten kommande säsong. Det är Filip Bringe som har skrivit på ett nytt kontrakt med moderklubben. Filip debuterade för Åby Tjuredas A-lag redan 2o10/11 samma år blev han uttagen i P15-års landslaget. – Det största i min bandykarriär, utan tvekan, var Filips ord efter det stod klart att Åby/Tjureda gick upp till Elitserien skriver klubben på sin hemsida..

Filip vände hem till Åby igen inför säsongen 2017/18 efter fyra säsonger i Vetlanda BK med bl a junior SM-Guld. Åby Tjreda skriver på sin hemsida att återvändandet till moderklubben blev en nytändning för Filip.

Målen lät inte vänta på sig. Under Åbys första säsong i allsvenskan svarade för Filip för 46 poäng och en fjärdeplats i seriens skytteliga och poängliga.
Säsongen som precis har avslutats, 2018/19, har Filip, precis som hela laget, utvecklats ytterligare och under vinterns 22 matcher har Filips klubba levererat 68* poäng fördelat på 54* mål och 14* framspelningar, skriver klubben på sin hemsida. 

Under innevarande säsong vann Filip den allsvenska poängligan och kom tvåa i poängligan enligt elitrapport*.

– Oerhört kul att Filip förlänger, han är vår lagkapten och viktig för oss både på och utanför isen. säger Viktor Birgersson målvakt i Åby till klubbens hemsida. Att Filip inte tvekar att förlänga trots uppvaktning av ett par andra lag visar på hjärta, att vi har en oerhörd sammanhållning i laget, och att vi har något på gång.

Du har ju spelat mot Filip många gånger på träningar och så vidare, jag kan tänka mig att det är otroligt skönt att ha en sådan kille på sitt lag när det väl gäller?
– Jo visst är det så, som målvakt är Filip en spelare du inte vill ha som motståndare, bra avslut, bra på frilägen, en komplett anfallare. Men framför allt är han en bra kille både på isen och vid sidan om.

Läs också