Dags för Svenska Cupen – Edsbyn favorit?

I dag inleds Svenska Cupen med kvalspel i Vänersborg, Örebro och Edsbyn. U23-landslagets förbundskapten Hans Åström har tippat utgången av turneringen.

Sedan starten 2005 har Svenska Cupen bytt skepnad ett antal gånger. – Upplägget har utvecklats under åren. Att de allsvenska topplagen för möta elitseriemotstånd i tävlingsmatcher är bra för svensk bandy, menar Hans.

Så tippar Hans Åström Svenska Cupen 2011:

Dina Arena, Edsbyn
Grupp A: Bollnäs, Skutskär, Falun
Åström: Utifrån det lag man har är Bollnäs favorit till 100 procent.
Grupp B: Edsbyn, Ljusdal, Rättvik
Åström: Edsbyn är favorit på samma sätt som Bollnäs. Men Ljusdal var bra på försäsongen förra året och jag utfärdar en liten varning.

Behrn Arena, Örebro
Grupp A: Hammarby, Örebro, Motala
Åström: Hammarby är jättefavorit. Motala har förstärkt på ett bra sätt, men ska inte kunna störa Hammarby.
Grupp B: Västerås, Tillberga, Katrineholm
Det är en öppen historia mellan Västerås och Tillberga, men VSK har spetsat till anfallet och skyttet genom bland annat Knutson. Det blir avgörande.

Arena Vänersborg
Grupp A: Vetlanda, GAIS, Gripen
En öppen grupp där Vetlanda och GAIS är favoriter, men Gripen vet man inte var man har. Jag tror att Muhrén kan bli tungan på vågen för GAIS.
Grupp B: Kungälv, Vänersborg
Det blir en jämn match. Kungälv har förstärkt med två bra finska spelare och Vänersborg har bättre struktur och mer attityd än förra året. Jag tror att Kungälv drar det längsta strået.

SAIK och Villa direktkvalificerade
De sex gruppsegrarna kvalificerar sig för slutspelet i Sparbanken Lidköping Arena 30 september – 2 oktober. Dessutom är arrangörsföreningen Villa Lidköping och fjolårssegraren Sandviken direktkvalificerade till slutspelet.
– Det kan bli Edsbyn-Villa i final och jag tror att Edsbyn tar hem slutsegern, avslutar Hans.

Läs också