SM-Slutspel: Slutspelat för Vänersborg – Västerås klart för semifinal TV-Sammandrag

1 762 tog sig till det fjärde mötet i kvartsfinalserien mellan Vänersborg och Västerås. Västerås tog en tidig 0-2-ledning genom Magnus Joneby och Joel Engström. Det viktiga tredje målet lät dröja. 0-2 stod sig till halvtidsvila. Till hemmapublikens besvikelse var det inte Vänersborg som gjorde trean. Martin Landström gav istället Västerås 0-3-ledning direkt i inledningen av andra halvlek efter bara tre minuter. Fjärde målet gjorde Mikael Olsson som har ett förflutet i IFK Vänersborg. Ari Holopainen tränare i Vänersborg tog time out direkt efter målet. En reducering för Vänersborg kom bara två minuter senare genom Emil Wiklund. En halvtimme av matchen återstod. Men glädjen och förhoppningen om en vändning för hemmapubliken blev kortvarig. Martin Landström ökade på till 1-5 bara ett par minuter senare. Ted Bergström ökade på till 1-6 därefter. Robin Lundqvist avrundade IFK Vänersborgs säsong med att reducerat till 2-6 när tre minuter av matchen återstod.

IFK Vänersborg – Västerås SK 2-6 (0-2)
03:05 0-1 Magnus Joneby
11:25 0-2 Joel Engström Assist: Simon Folkesson
48:06 0-3 Martin Landström Assist:  Magnus Joneby
61:05 0-4 Mikael Olsson
63:16 1-4 Emil Wiklund Assist:  Johan Koch
63:56 1-5 Martin Landström Assist: Simon Folkesson
74:08 1-6 Ted Bergström Assist: Mikael Olsson