Elitkval: Frillesås – Falu BS TV-Sammandrag

Redigeras – med samtliga mål.

Viktig seger för Falu BS i bortamötet mot Frillesås som hade chansen rycka i från med fullpott när kvalserien går in halvtid. Falu BS tog inte bara en helt nödvändig poäng för att hålla chansen kvar i elitkvalet. Nu tog man två poäng.

Falu BS kom från söndagens snömatch mot Nässjö till ännu en snömatch på Sjöaremossen. Falun kunde freda sig bakåt när man efter drygt tjugo minuters spel fått en tvåmålsledning.
Frillesås fick inte till något riktigt spel och saknade energin denna kväll. När chansen väl dök upp så blev det i stället avblåsning och Falu BS kunde göra mål.

Snöfallet tätnade i halvtid och fortsatte i andra halvlek. Men Frillesås fick en bra start i andra halvlek då Jakob Jenefeldt reducerade tidigt på en hörna. Bara minuter senare återtog Falun till 3-1 och därefter upp till 5-1 innan Frillesås reducerade på straff.

Rafflande avslutning i kvalet väntar – i nästa omgång möts lagen igen.

Frillesås – Falu BS 2-5  (0-2)
16:14 0-1 Spelmål David Jansson Assist: Daniel Bäck
22:27 0-2 Hörna Michael Pettersson Assist: Pär Bäckmans
46:14 1-2 Hörna Jakob Jenefeldt
50:24 1-3 Hörna David Forsell Assist: Tobias Andersson
61:44 1-4 Lukas Mårdberg Assist: David Forsell
68:03 1-5 David Jansson Assist: Caspher Ekström
76:15 2-5 Straff Fredrik Brandin