Spelarnytt: Klart för fortsättning med Sirius

Sirius har gjort klart med två nya spelarkontrakt. Där målvakten Anton Andersson och mittfältaren Nils Bergström som förlänger med deras moderklubb.

– Det känns såklart jättebra, det var hela tiden min ambition att vara kvar här, säger Anton Andersson till Sirius hemsida. Den här säsongen har varit väldigt speciell för min del. Att få spela för Sirius i Elitserien var en dröm som gick i uppfyllelse. Att jag sedan fick spela så mycket som jag fick var ett kvitto på att tiden jag lägger ned ger resultat. Ett stort delmål för min del är uppnått, nu handlar det om fortsatt hårt jobb för att nå ännu längre, säger han.

Sirius är nöjda med sin målvaktsuppsättning i truppen med både Anton och Erik Persson som anslöt till Sirius inför förra säsongen.
– En bra målvakt är en målvakt som presterar på en jämn hög nivå och som gör få misstag över tid, mot det strävar jag. Vi har Sveriges bästa målvaktstränare här i Sirius. Linkan (Fredrik Lindkvist) har en stor del i min utveckling och är en av anledningarna till att jag vill vara kvar här och fortsätta utvecklas. Sen måste jag även säga att det har varit kul att konkurrera och sammarbeta med Erik (Persson), det har bara gjort mig till en bättre målvakt tror jag, säger han.

Siriusmittfältaren Nils Bergström, 22 år, är överens med moderklubben om en kontraktsförlängning. Kontraktet lyder på två år.
-Det känns jätteskönt att vara klar för två nya år. Jag trivs bra i Uppsala och i laget och tror på att jag kan utvecklas mycket här under Esa (Määttä). Vi har jäkligt roligt tillsammans så det var inget jättesvårt beslut, säger Nils Bergström. Det har gått bra, absolut. Mycket ligger i att jag känner ett förtroende från ledare och från klubben och så har det verkligen varit i år. Jag har fått spela mycket och jag har fått göra det jag är bra på och då kommer självförtroendet, säger han.

Läs också