Elitserien: IFK Vänersborg i ekonomisk brygga

Älgarna

P4 Väst har uppgifter på att IFK Vänersborg har skulder på tre till fyra miljoner kronor och befinner sig i rejäl ekonomisk kris där elitlicensen och till och med hela föreningens existens hotas.

Bandy-VM i år blev en smäll. Uppgifter till P4 Väst säger att skulderna uppgår till mellan tre och fyra miljoner. De är dock inte bekräftade av fordringsägarna.
 
Samtidigt har P4 Väst har tagit del av fakturor från Vänersborgs kommun där har man en skuld på 412 645 kronor. Fakturorna avser bland annat hyra av Arenornas olika utrymmen, omklädningsrum och istider.  En faktura på 220 000 kr har förfaller på fredag och har redan skjutits upp en månad. Man har även skuld till Trollhättan stad på nära 75 000 kronor.

Just nu pågår ett intensivt arbete med att få fler finansiärer och sponsorer att bidra med mer kapital till IFK. Ett särskilt möte med dessa kommer att hållas på torsdag denna vecka.
Detta är en förutsättning för att gå vidare i processen med en ackordsuppgörelse.
– Det är ett pressat läge och hela styrelsen gör allt för att hitta en lösning, säger Jan-Olof Olsson i ordförande i IFK Vänersborg.

Supportklubben Älgarna har startat en insamling via Swish. I går hade den inbringat 21 000 kronor och i dag har den passerat 50 000 kronor.

Läs också