Spelarnytt: Försvarare och mittfältare återvänder till Åby Tjureda

Illusration Bandworld Foto Åby Tjureda

Jonathan Svensson och Arvid Johannisson återvänder till moderklubben Åby/Tjureda från Vetlanda BK. Arvid Johannisson spelade även senaste säsongen matcher med Åby/Tjureda genom samarbetsavtalet med Vetlanda BK.

Jonathan Svensson har skrivit på ett två årskontrakt med moderklubben. Senaste säsongen spelade han 17 matcher i elitserien för Vetlanda där han gjorde två mål och spelade fram till två mål. Jonathan är utsedd till årets pojkspelare i svensk bandy.

– Det har varit fantastiska år i Vetlanda, men nu skall det bli enormt spännande att återvända till Åbybanan, klubblokalen och allt som tillhör min speciella moderförening. De senaste säsongerna har jag sett alla matcher som jag haft möjlighet till, konstaterar Jonathan Svensson i ett pressmeddelande.

– Jag erkänner att jag gärna hade varit på den andra sidan sargen, oavsett detta vill jag gärna framhålla den imponerande resa som spelarna och laget har gjort, säger Jonathan Svensson.

Åby/Tjuredas tränare i vinter Sigge In-Fa-Lin säger så här om Jonathan Svensson:
– Känner till föreningens kultur, med sina tekniska egenskaper är han en av de största ungdomslöftena i svensk bandy.

Arvid Johannisson spelade 14 matcher i elitserien för Vetlanda och sju matcher för Åby/Tjureda, ÅTIF. Arvid har meriter som pojk- och juniorlandslagsspelare och har redan SM-titlar i bagaget som pojk- och juniorspelare.

– Vi är jätteglada över att Arvid har gjort detta val. Med sin klokhet, lugn och vilja till fortsatt utveckling är detta en viktig byggsten som nu är på plats, kommenterar manager Sören Johansson i ett pressmeddelande.

Arvid Johannisson gick till Vetlanda BK inför säsongen 2015-16 då han började på bandygymnasiet i Vetlanda.
De två senaste säsongerna har Arvid Johannisson via samarbetsavtal mellan föreningarna kunnat spela i allsvenskan i ÅTIF, juniorbandy och senaste säsongen även i elitserien med Vetlanda.

– Jag är mycket glad och tacksam över att jag fått ta del av detta samarbete, betonar en ödmjukt uppskattande Åbyförvärv, det har haft en viktig betydelse för min utveckling.

Läs också