Spelarnytt: ‪Pizzoni Elfving ‬klar för Västerås

Juniorlandslagsmålvakten Benjamin Pizzoni Elfving, tidigare i Sandvikens AIK, är klar för VSK Bandy. – Det känns jäkligt roligt, säger Benjamin själv om att flytta till Västerås och VSK.

Trots ett år kvar på gymnasiet väljer Benjamin Pizzoni Elfving att flytta till Västerås för det sista året på gymnasiet och för att ansluta till herrlaget över de nästkommande två åren, skriver VSK inlett pressmeddelande.

– Det känns jäkligt roligt bara. Jag har ett år på bandygymnasiet här i Sandviken men när jag fick höra om den här möjligheten så kunde jag inte tacka nej.

Varför väljer du att flytta och byta klubb?
– Det kändes inte som att det var någon tvekan, jag vet att jag kommer fortsätta utvecklas bra i Västerås och i VSK. Det finns många anledningar till mitt beslut, jag kommer till en helt annan nivå och jag kommer träna och lära mig saker jag inte haft möjlighet till i Sandviken.

Den föregående säsongen vaktade Benjamin Sandviken AIK:s målbur för P18 och P20, nu blir han andremålvakt bakom Henrik Kjellsson.

– Jag har sett honom ganska många matcher förra säsongen, det finns mycket hos honom som jag kan lära mig av. Han är en av målvakterna jag ser upp till, det känns jätteroligt.

För ett år sedan representerade Benjamin det svenska P17-landslaget som tog hem VM-guld i Uljanovsk. Nu är Benjamin uttagen i P19-landslagets träningstrupp som samlas för ett första läger om ett par veckor.

Vad för typ av målvakt skulle du själv säga att du är?
– Jag är en målvakt av den lugna typen. Jag behåller lugnet och försöker sprida det i laget. Sen får jag saker att se enkelt ut, jag gör inte något förhastat.

Läs också