Spelarnytt: Fredrik Åströms tillfälliga slutspelsinhopp blir full comeback!

Elitserien Edsbyns IF - Västerås SK Skärmklipp Bandyplay

Edsbyns IF har släppt glädjande nyheter. Försvararen Fredrik ”Tårtan” Åström är klar för comeback i Edsbyn.

– Jag känner mig stolt över mig själv att jag har lyckats med ett lite hemligt mål som jag har haft med mig efter operationerna. Det målet har varit att bli så pass bra så att jag kanske kunde få en fråga om en comeback igen. Att jag nu fått den frågan av Edsbyn känns så oerhört roligt. Jag känner mig stolt, säger Fredrik till Edsbyns hemsida.

Fredrik var en viktig försvarskugge i Edsbyn innan han inför säsongen 2014/15 tvingades lägga ned elitkarriären då ett hjärtfel uppdagades. Han har efter det genomgått två operationer och är nu helt återställd, skriver klubben.

– Kroppen och hjärtat känns bra och jag känner att träningen ger resultat! Hjärtat är noggrant undersökt och jag går på rutinkontroller! Det ska bli roligt och spännande att se hur pass bra jag kan bli, om det finns tillräckligt kvar i kroppen för att konkurrera om speltid. Jag tror i alla fall det, annars hade jag inte varit där jag är nu, säger Fredrik.

Förra säsongen ingick Fredrik i ledarstaben men avslutade säsongen som spelare då han hoppade in i den sista semifinalen mot Villa Lidköping. Kommande säsong blir det som spelare vi kommer att få se Fredrik och sportchefen Stefan Karlsson är nöjd över att nu kunna addera Fredrik till laget:

– Det ska bli väldigt spännande att få in Fredrik i laget. Han är fullt återställd och vill göra en rejäl satsning och det ska bli kul att få se honom på is igen.

Kontraktet är skrivet på två år (1+1).

Läs också