Spelarnytt: Christofer Fagertröm klar för Bollnäs

Bollnäs GIF senaste nyförvärv är landslagsforwarden Christofer Fagerström. Kontraktet lyder på 1 år. Senaste säsongen slutade Christofer trea i skytteligan med 44 mål. Sedan tidigare har Bollnäs gjort klart med mittfältaren Daniel Mossberg från Sandvikens AIK.

-Jag och min sambo kommer att ha basen kvar i Stockholm och vi får kolla hur det kommer att fungera med pendling och allt sådant. Så vi gjorde det väldigt enkelt och valde ett ettårsavtal så får vi se vad som händer efter det. Men vi börjar här och nu och kör på, säger Christofer.

Vilken koll har då Christofer på sin nya klubb?
-Det finns ju definitivt namnkunniga spelare i laget. Sedan har de alltid varit starka defensivt. Nu kommer jag in där tillsammans med Daniel Mossberg och ska försöka hitta på lite nya roliga grejer framåt. Det är väl lite så tanken är. Jag har gjort ett VM med Westh och så två VM med Hellmyrs och ett antal landskamper med Mossberg. Jag har spelat lite juniorlandslagsbandy också så jag har hyfsad koll på vad det är för typ av bandyspelare i Bollnäs, kommenterar Christofer på klubbens hemsida.

Bollnäs tränare Svenne Olsson ser stora möjligheter med Christofer i laget.
-Rollen kommer ju bli som forward liknande den roll han har haft de senaste åren i Ryssland och i Hammarby och där ska han bidra med sin otroliga kraft och fysik både offensivt och defensivt. Vara tung i sina åkningar. Han är ju stor och stark och besitter en bra fysik och har en ruskigt bra fart i sin skridskoåkning. Jag har ju fått jobba med honom i landslaget ett par år också och fått se hans kvalitéer där.

-Fagerström är en spelartyp som jag tycker Bollnäs saknade förra året och kanske tidigare också. Fagerström kommer att vara en del i lagpusslet och bidra till att vi kommer att kunna variera vår spelstil lite mer. Både han och Mossberg. Sedan blir det ju en stor omställning för honom att lära känna ett nytt lag och en ny spelstil, men duktiga bandyspelare brukar lösa det.

Läs också