Träningsmatch: Broberg tvingas ställa in Jubileumsmatch

Tidigare i veckan meddelade Villa Lidköping att träningsmatchen mot Hammarby ställs in som en följd av konkursen i Hammarbys aktiebolag. Som Bandyworld skrev så kommer matchen Broberg och Hammarby knappast att spelas av samma anledning.

I går kväll meddelade Broberg vi sin hemsida att Hammarby tvingas att lämna återbud. Hammarbys ordförande, Anders Gidrup: – Med anledning av konkursen i Hammarby Bandy AB och den efterföljande processen som leds av konkursförvaltaren tvingas Hammarby Bandy lämna återbud till den planerade jubileumsmatchen. Det avgörande skälet är att regelverket kring konkursen förhindrar Hammarby Bandy att spela matchen, då ingen organiserad verksamhet får enligt konkursförvaltaren bedrivas under augusti. Vi beklagar detta djupt.

Broberg som firar 100-år i samband med den tilltänkta matchen har inte lyckats hitta någon motståndare på så kort varsel. Brobergs huvudtränare Björn Böna Eriksson förstår situationen för Hammarby och tycker självklart det är tråkigt att det blir såhär med anledning av jubileet, skriver Broberg på sin hemsida.

Brobergs jubileumsdag genomförs som planerat med olika aktiviteter.

Läs också