Spelarnytt: Janne Rintala återvänder till Västerås SK

Janne Rintala återvänder till Västerås SK som han lämnade efter sju år för spel med IK Sirius till säsongen 2017/2018. Därefter var Janne med att ta upp AIK till elitserien. – Det känns jäkligt bra, det är nästan för bra för att vara sant, kommenterar Janne Rintala till Västerås SKs hemsida.

Janne Rintala som har Kalix som moderklubb kom inte till skott med ett nytt kontrakt utan Janne tog kontakt med Västerås SK.
– Ända sedan det var oklart med hur det skulle bli med AIK så har det här känts som en drömlösning eftersom vi bor i stan, jag jobbar här och jag har spelat i VSK i sju säsonger tidigare. Det är nästan för bra för att vara sant.

– Det är här eller Kalix jag vill vara i, det här är den absolut bästa och roligaste lösningen, det ska bli riktigt roligt med en åttonde säsong i Grönvitt.
Ted Andersson, sportchef VSK Bandy:
– Först och främst är Janne Rintala en bra bandyspelare och en bra person. Han har varit hos oss i sju säsonger tidigare och är en VSK:are i sitt sätt att vara. Sett till den ekonomiska aspekten i det här så vet alla att föreningen går igenom ett stålbad. Den här lösningen är inom ramarna. Vi skulle aldrig riskera något gällande ekonomin för föreningen i det här läget.
Kontraktet mellan VSK Bandy och Janne Rintala sträcker sig över säsongen 2019/2020.

Läs också