Sandvikens AIK Svenska Cup-Mästare 2011!

Det blev Sandvikens AIK som vann gick segrande ur Svenska Cupen. Blott 16-årige Erik Pettersson blev matchvinnare för SAIK.

SAIK som spelade i den svårare halvan tillsammans med Bollnäs, Edsbyn och Villa Lidköping hade inga problem med att besegra Hammarby. SAIK hade klara ledningar med 4-1 och 6-2 som sedermera Hammarby kunde putsa till 6-4. När nio minuter återstod fick Hammarby en straff som Patrik Nilsson inte förvaltade med att göra mål. Patrik Nilsson gjorde två mål i matchen. Patrik Nilsson har som vanligt tillhört turnieringens stora målskyttar tillsammans med Tomas Knutsson i Västerås SK och SAIKs Johan Löfstedt. Johan Löfstedt gjorde två mål för SAIK i finalen. 16 årige Erik Pettersson, SAIK, gjorde dock flest mål i matchen med tre mål.

Klas Nordström som inte fick plats i Villa Lidköpings startelva spelar denna säsongen i Hammarby. Han lyckades reducera Sandvikens ledning till 5-6 när sex minuter av matchen återstod. Hammarby kom dock inte närmare utan Sandvikens AIK Cupmästare 2011. Det är SAIKs tredje raka Svenska Cup-titel.