Elitserien: Villa övertygade mot Hammarby TV-Sammandrag

Elitserien Skärmklipp Bandyplay

En rolig och sevärd första halvlek där Villa dominerade första halvlek med stort bollinnehav. Filip Mörkdal i Hammarbymålet storspelade och
klistrade bland annat en Villastraff. Joakim Andersson var den spelare som till slut bröt Villas svåra svit av straffmisssar. Straffmålet betydde 2-0 för Villa. Försvarsspelaren Martin Andreasson fortsätter att göra mål på hörnor.

Hammarby spelade periodvis slarvigt och tappade bollen ett flertal gånger lite väl enkelt. Car-Johan Rutqvist saknades i Hammarby i dag. Fotskada gjorde att han vilade i kväll. Hammarby spelade upp sig men saknade den riktiga spetsen framåt även om inte chanser saknades. Vid de tillfällena gjorde Jesper Thimfors flera kvalificerade räddningar i villamålet. Pontus Nordenfors reducerade för Hammarby till 3-1. Ett visst tändes för Hammarby även om Villa hade fortsatt kontroll på händelserna.
Felix Pherson fick äntligen göra mål på en av sina målchanser. Det kommer säkert mera av den varan vad det lider. Martin Karlsson ökade på och fastställde slutresultatet till 5-1 inför fina publiksiffran 2 515.

Härnäst väntar Edsbyn för Villa Lidköping – en försmak på vinterns SM-final?
Troligen saknas Johan Löfstedt även i den matchen för Villa. Status för Johan är fortsatt vila ytterligare en vecka innan det blir aktuellt för match. Martin Johansson fortsätter med rehab och börjar försiktigt på is nästa vecka.

Villa Lidköping – Hammarby 5-1 (3-0)
15:53 1-0 Joel Broberg
31:45 2-0 Joakim Andersson – Straff
45:12 3-0 Martin Andreasson – Hörna
73:55 3-1 Pontus Nordenfors Ass: Jonas Söder
76:28 4-1 Felix Pherson Ass: Jesper Eriksson
81:40 5-1 Martin Karlsson Ass: Joakim Andersson
Publik: 2 515