Elitserien: Islossning för Broberg – Åby/Tjureda får vänta | TV-Sammandrag

Elitserien Broberg Åby Tjureda Skärmklipp Bandyplay Bandyworld

Broberg Söderhamn tog en mycket viktig tvåpoängare i bottenmötet mot elitserienykomlingen Åby Tjureda. Båda hade nollor i tabellens poängskolumn inför matchen. Det såg länge och väl ut som båda lagen kunde få sina poängnollor utraderade. Men Broberg kunde utnyttja det initiativövertag man hade på Växjölaget. Under slutminuterna rann siffrorna i väg och blev stora vilket inte speglar matchbilden.

Broberg fick en önskestart där Jonas Nygren gav Broberg efter bara ett par minuters spel på en hörna. Skjuta lönar sig ofta i bandy. För bara någon minut senare fick Filip Bringe på en kalasträff som betydde 1-1. Framspelningen av Andreas Lysell var lysande.

Broberg återtog ledningen efter ett distansskott från Martin Söderberg där Jonas Engström höll sig framme och gjorde mål. Målet kom efter ett lite hafsigt Åby anfall. Men Växjölaget tog timeout och kom igen och kvitterade till 2-2 före halvtidsvila. Filip Bringe fångade ner en lyra från halva plan och blev neddragen i straffområdet. Filip Bringe tog hand om straffen själv och satte bollen i mål utan problem.

2-2 höll i sig till länge. Men under två olyckliga minuter gick Broberg upp i tvåmålsledning. I båda målen hade Fritiof Hagberg en viktig och betydande roll. Först när han från sin högerkant spelade fram Erik Jonsson och därefter lyfte han fram bollen till Jonas Pettersson som satte sitt första elitseriemål för säsongen. Båda målen inom loppet av 90 sekunder!

Broberg tog över initiativet än mer efter dessa båda mål. 4-2 blev kort därefter även 6-2. I dessa båda målen hade Vadim Arkhipkin huvudrollen. 5-2 kom efter att Filip Bringe hade skaffat ett bra frislagsläge för Åby men Andreas Lysell såg ett spelläge till fri Åby-spelare. Vadim läste dock detta och kunde spela fram Martin Söderberg som snyggt satte bollen till 5-2. Åby-målvakten Victor Birgersson gjorde en bra match. Gjorde bland annat en fin dubbelräddning. När han skulle sätta bollen i spel smög Vadim fram bakom mål och ryggen på Victor. Knep bollen och satte bollen i mål till 6-2. Där tog matchen slut och luften ur Åby/Tjureda. Junioren Edvin Wigren satte en hörna till 7-2 och Martin Söderberg ökade på till 8-2.

Broberg Söderhamn – Åby Tjureda 8-2 (2-2)
01:30 1-0 Jonas Engström – Hörna
03:11 1-1 Filip Bringe Ass: Andreas Lysell
32:58 2-1 Jonas Engström
40:51 2-2 Filip Bringe – Straff
67:28 3-2 Erik Jonsson Ass: Fritiof Hagberg
68:45 4-2 Jonas Pettersson Ass: Fritiof Hagberg
78:19 5-2 Martin Söderberg