Elitrapport: Kryss mellan AIK och IFK Vänersborg | TV-Sammandrag

Elitserien AIK vann hemmapremiären mot Sirius med 6-3. Skärmklipp Bandyplay Bandyworld

IFK Vänersborg såg ut mot seger när Jesper Öhrlund gjorde 2-4 mot AIK på Bergshamara IP. AIK hämtade dock in underläget och fick med sig oavgjort och 4-4.

Vänersborg hörneffektivitet fortsätter att imponera. Efter nio minuter hade man hunnit göra två mål på sina tre hörnor. Jocke Hedqvist och Juho Liukkonen målskyttar. AIK repade sig från den olyckliga starten med först ett hörnmål från Sebastian Ytterells klubba och därefter kvitterade Christian Frohm till 2-2, vilket också var ställningen efter första halvlek.

Bröderna Öhrlund, Robin och Jesper, gjorde var sina mål och såg till att IFK återfick en tvåmålsledning i andra halvlek. Glädjen för IFK blev dock kortvarig. Bara 40 sekunder senare reducerade Alexey Chizhov till 3-4 och när 15 minuter återstod kom kvitteringen till 4-4 genom Pavel Ryazantcev på straff. Viktig poäng för båda lagen i årets oförutsägbara elitserie. AIK spelade återigen utan Patrik Nilsson.

AIK -IFK Vänersborg 4-4 (2-2)
07:03 0-1 Jocke Hedqvsit – Hörna
08:40 0-2 Juho Liukkonen
23:45 1-2 Sebastin Ytterell Ass: Johan Willes
39:02 2-2 Christian Frohm Ass: Dmitrij Loginov
50:30 2-3 Robin Öhrlund Assist: Emil Viklund
58:13 2-4 Jesper Öhrlund Assist: Niclas Nyqvist
58:57 3-4 Alexey Chizhov