Elitserien: Villa tillbaka på vinnarspåret – Ingen utdelning för Frillesås | TV-Sammandrag

Villa Lidköping vann borta mot Frillesås. Två lag som studsade upp efter svaga insatser tidigare i veckan.

Både Frillesås och Villa kom med varsina förluster och svaga insatser under veckan mot Sandviken och Bollnäs. Detta på Sjöaremossen som bjöd på 7 grader och friska vindar. Dessbättre var det uppehåll och isen var svårspelade men höll efter omständigheterna förvånansvärt bra.
De regerande svenska mästarna inledde med stort spelövertag i medvinden. Frillesås hade dock några riktigt farliga chanser som så när höll på att resultera i mål, men det uteblev.

Det var tredje matchen för Johan Löfstedt efter sin skada och var i gott slag att han dessutom gjorde tre mål gör inte prestationen sämre. Och är förstås viktigt när Johan Esplund återigen inte spelade. Det gjorde inte heller Martin Johansson. Vikarierande libero Ludvig Johansson fortsätter att glänsa och blev utsedd till Villas bästa spelare. I Frillesås var Niklas Gustafsson tillbaka som libero efter sin skada.

Frillesås höjer sig rejält efter veckans plattmatch mot ett bra Sandviken tidigare i veckan.
– Tycker vi gör en bra match. Vi håller oss till matchplanen och gör vad vi sak göra. Det ända är att vi inte gör mål och sätter våra chanser, säger Adrian Emretsson till Bandyworld.

Nu blir det ett tätt mellan matcherna för Frillesås kommande vecka. Den uppskjutna elitseriepremiären mot Motala på måndag.
– Äntligen. Den ser vi fram emot. En viktig match, en riktigt fyrapoängsmatch för oss mot Motala. Därefter Broberg hemma på onsdag och Bollnäs borta på fredag…

Noterbart är att fyra av matchens mål kom på fasta situationer. Tre hörnmål för Villa på åtta försök. Spelmålet kom efter en projektil från Johan Löfstedt. Passningen svarade Jesper Thimfors för. Målvaktskollegan i Frillesås Christian Axelsson fick pris som bästa spelare i det svartgröna laget.

Frillesås BK – Villa Lidköping BK 0-5 (0-3)
19:14 0-1 Joakim Andersson – Straff
22:05 0-2 Johan Löfstedt Ass: Martin Karlsson
28:20 0-3 Johan Löfstedt Ass: Jesper Thimfors
70:47 0-4 Johan Löfstedt Assist: Felix Pherson – Hörna
73:35 0-5 Joakim Andersson Assist: Martin Karlsson – Hörna
Hörnor: 3-8 Hörnmål: 0-3
Utvisningar, Frillesås: 2×10 Villa 1×10
Publik: 608

Läs också