Elitserien: Villaseger i derbyt mot Vänersborg | TV-Sammandrag

Elitserien Esbyn - Villa Lidköping Skärmklipp Bandyworld

4-1 skrev segersiffrorna till för Villa Lidköping i västgötaderbyt mot IFK Vänersborg.

Ett heltänt Villa i derbyt visade mästartakter mot ett Vänersborg som inte lyckades rubba mästarna. Vänersborg saknade inte chanser i inledningen utan hade flera bra chanser att göra mål. Villa tog ledningen genom Johan Löfstedt. Robin Öhrlund kvitterade för hemmalaget efter en fin soloprestation. Då var matchen inte ens tio minuter gammal. Derbypubliken bjöds av fartfylld och underhållande bandy inte minst av Felix Pherson och Johan Esplunds framfarter i Villa och Robin Öhrlund i Vänersborg.

Joakim Andersson återgav Villa ledningen till 1-2 före halvtidsvila. Vänersborg lyckades inte helt med sin taktik utan skadade Robin Lundqvist. I stället för att fullfölja taktiken så bjöd laget Villa på ytor. Tillskillnad från onsdagens match mot Motala så var Villa betydligt noggrannare i sitt spel. Trots att Villa hade ett övertag i matchen så stod sig ställningen i halvtid ända till sista kvarten. Då Tim Persson frispelades framför mål av Joakim Andersson och kunde sätta 1-3 i mål. När Johan Löfstedt så gjorde sitta andra mål för matchen var matchen avgjord med tio minuter kvar att spela.

Vänersborg – Villa Lidköping 1-4 (1-2)
03:15 0-1 Johan Löfstedt
07:48 1-1 Robin Öhrlund Ass: Niclas Nyqvist
21:36 1-2 Joakim Andersson Ass: Felix Pherson – Hörna
74:24 1-3 Tim Persson Assist: Joakim Andersson
79:48 1-4 Johan Löfstedt Assist: Jesper Eriksson