Elitserien: AIK vann ”fyrpoängaren” mot Åby/Tjureda | TV-Sammandrag

Elitserien Åby Tjureda AIK 1-2 Skärmklipp Bandyplay Bandyworld

En match med dubbla poäng i kampen om nytt kontrakt mot nykomlingskollegan Åby Tjureda. Betydelsen av matchen speglades i matchen där det bara blev tre mål. Hemmalaget hade möjlighet att peta ner AIK till nedflyttningsplatsen.

Victor Birgersson i Åby/Tjureda-målet fortsätter att imponera men överlistades först av Pavel Ryanzantcev när AIK tog ledningen efter 17 minuters spel och Kalle Lempinens matchavgörande mål till 1-2. Målet kom bara fem minuter det att AIK tog en timeout när femton minuter återstod av matchen.

Åby/Tjuredas främste målgörare har så här långt varit Filip Bringe. Det var också Filip som svarade för hemmalagets kvittering som inte saknade chanser för att få in en kvittering till 2-2.

Hemvändande Villalånet Victor Pettersson gjorde sin första match med moderklubben som elitserielag.

Åby/Tjureda är två poäng efter Frillesås på kvalplats och fyra poäng efter AIK som också ligger på kvalplats. Nu väntar ett efterlängtat smålandsderby mot Vetlanda under fredag kväll. Vetlanda är just nu inne i en sämre period efter en bra inledning där man låg tvåa i tabellen efter fem omgångar.

Smålänningarna har svårt att förvalta sina hörnor. Bara var tjugonde hörna resulterar mål för Åby Tjureda, men Vetlanda har sämre statistik än så. Enligt elitrapport har Vetlanda bara gjort ett mål på hörna och sina 57 hörnor. Knappt 2 procent. AIK har gjort sex hörnmål och var tionde hörna.

För AIK väntar härnäst Villa Lidköping som väntar på storformen och att återfå Martin Karlsson och Martin Johansson i skadefritt skick. Patrik Nilsson fanns inte med AIK i den senaste matchen. Patrik har spelat tre matcher för AIK så här långt.

Åby Tjureda – AIK 1-2 (1-1)
17:24 0-1 Pavel Ryazantcev Assist: Dmitrij Loginov
19:30 1-1 Filip Bringe Assist: Johan Gunnarsson
78:37 1-2 Kalle Lempinen Assist: Dmitrij Loginov – Hörna
Utvisningar: Åby/T 1×10
Hörnor: 10-9 Hörnmål: 0-1