Elitserien: Uddamålsseger för Motala i fyrapoängsmatchen mot Broberg | TV-Sammandrag

IFK Motalas segersvit fortsätter. I kväll blev det den sjätte raka segern när Broberg besegrades i den viktiga matchen kring kvartsfinalstrecket – en fyrapoängsmatch kring strecket som skiljer sexan och sjuan i tabellen. Motala klättrar vidare till femte plats medan Broberg tappade en placering och fick se sig passeras av Hammarby.

3-2 skrevs segersiffrorna i matchen som bjöd på kamp och spänning ända fram till slutsignalen. Matchens betydelse och att det var två formstarka lag som möttes märktes. Broberg kom till matchen med en förlustfri svit på sex matcher men den bröts.

Martin Söderberg, elitseriens skyttekung så här långt, fick nöja sig med att bara göra ett mål i matchen. Martin syntes för övrigt så mycket i matchen. Martin gav Broberg ledningen. Motalas interna skyttekung Philip Floreén svarade med att kvittera i matchens tionde minut. Alldeles före halvtidsvila gjorde Albin Rohlén 2-1 för Motala. Glädjen varade inte lång tid in i andra halvlek för Motala. Erik Jonsson kvitterade till 2-2 i den 49:e matchminuten. Viktor Hulthammar gjorde det avgörande målet med knorr – se målet i TV-sammandraget.

Motalas finska fynd Kasperi Hirvonen fick en rejäl smäll i andra halvlek efter en tackling av Brobergsförsvarare. Situationen friades helt av domaren edan Motala ville ha straff.

IFK Motala – Broberg Söderhamn 3-2 (2-1)
06:22 0-1 Martin Söderberg
09:44 1-1 Philip Florén Assist: Anders Persson
44:57 2-1 Albin Rohlén
48:14 2-2 Erik Jonsson Assist: Adam Wijk
69:39 3-2 Viktor Hulthammar Assist: Vitaliy Klyushanov
Hörnor: 2-5 Hörnmål: 0-0
Utv, Motala 3×10 Broberg 2×10