Spelarnytt: Flera spelare på väg tillbaka efter skada + Utlån

Elitserien SAIK IFK Motala Skärmklipp Bandyplay

Glädjande nyheter för IFK Motala och Villa Lidköping är att Viktor Spångberg och Tim Persson tycks vara på väg tillbaka efter sina skador.

IFK Motalas Viktor Spångberg har under hösten trappat upp sin träning successivt efter sin skada och dom sista veckorna har han tränat för fullt, och spelade i helgen för Finspång i div 1.
– Jag har fått träna på i min takt hela hösten och jag har tagit små steg hela tiden och nu känner jag mig redo för att testa att spela match, säger Viktor Spångberg till IFK Motalas klubbsida. Förhoppningsvis kommer kroppen svara bra även på det och då kommer jag snart vara tillgänglig för elitserien.

Tim Persson har återhämtat sig efter sin ljumskskada efter tackling i matchen mot AIK. Tacklingen upprörde Villalägret och Tim Nya Lidköpings Tidningen skriver att Tim är klar för spel i kommande matchen som är just mot AIK och spelas på Annandagen.
Tacklingen upprörde Villalägret och inte minst Tim Persson själv:
– Jadu jag tycker det är otroligt dålig spelförståelse från en så uppsnackad back!

– Samtidigt som det varit en rad av sådana tacklingar denna säsongen, respekten mot motståndarna verkar vara helt borta och det måste domarna börja få fram igen!

Även försvararen Sune Gustafsson och Villas junior och försvarar Theo Lewerin är tillbaka efter skada. Theo har gjort flera är bokförd för åtta matcher och gjort flera inhopp och perioder i elitserien under Martin Johanssons frånvaro. Sune Gustafsson är bokförd för 11 elitseriematcher och även i startelvan.

Siriusförsvararen August Elebring gör via lån gör comeback i UNIK i kvällens allsvenska match mot IK Tellus på Zinkensdamm. August lånas ut från Sirius en match i taget till UNIK för att få mer speltid. August spelade hos UNIK under den allsvenska säsongen 2016-2017 då man tog oss upp i den nya Bandyallsvenskan, skriver klubben på sin hemsida.

Anton Dahlberg återvänder till IFK Rättvik efter två matcher med Bollnäs GIF samtidigt som Per Hellmyrs varit borta från spel till följd av hjärnskakning.

Niclas Wiklander som bokförts för två matcher med elitserielaget Frillesås BK är spelklar för div 1-laget Sunvära SK i Varberg.

Läs också