Elitserien: Edsbyn nya serieledare efter välbesökt omgång TV-Sammandrag

Fredagens omgång välbesökt med nära 3 900 åskådare i Lidköping där Villa fick lämna i från sig serieledningen till Edsbyn som vann seriefinalen med 2-5. 5 849 såg Stockholmsderbyt där AIK visade obarmhärtig hörneffektivitet. Med tre hörnmål på fyra försök gick AIK till halvtidsvila med 0-3. Hammarby lyckades inte hämta upp underläget. AIK gjorde hela fem hörnmål i samband med tio hörnor i matchen!
-Broberg vände återigen underläge. Denna gången vändes 0-3 till uddamålsseger mot Sirius inför 1 387 åskådare.
-Sandviken vann kvällens andra ”tabelltopp-matchen” mot Västerås SK inför 1 699 åskådare.
-IFK Motala och Vänersborg delade på poängen. 2-2.
-Åby Tjureda föll mot Bollnäs GIF med 1-8 efter att Daniel Mossberg gjort tre mål!

Villa Lidköping tog kommandot i seriefinalen mot Edsbyn. En tidig 2-0-ledning för Villa och inte mycket tydde på att Edsbyn skulle vända och vinna med 2-5 inför 3 852 åskådare. Simon Jansson skickade i väg ett distansskott som studsade Edsbyns väg via villaspelare i eget mål. Edsbyn tog över spelet medan Villas spel hackade betänkligt. Tuomas Määttä dominerade i Edsbyn medan Johan Esplund var Villas bästa spelare. Edsbyn kvitterade till 2-2 genom Jonas Edling på straff i den andra halvleken. När Villas libero Martin Johansson fick en tia för fasthållning (?) så tog Edsbyn ledningen med 2-3. Målskytt Jonas Edlling.
Villa lyckades inte få till någon rejäl slutforcering denna afton utan istället ökade Edsbyn på till 2-4 och 2-5 sista tio minuterna. Målskyttar Joakim Svensk och Tuomas Määttä.

Villa Lidköping – Edsbyn 2-5 >>>>>>