Elitserien: Osannolik upphämtning av Bollnäs mot VSK – TV-Sammandrag

Elitserien Västerås SK - Bollnäs GIF 4-4 Bandplay Skärmklipp Bandyworld

Västerås slarvade bort segern mot Bollnäs som hämtade upp 4-1 till oavgjort 4-4 under matchen sista två minuter.

Bollnäs fick ett tidigt ledningsmål i den fjärde matchminuten. Västerås arbetade sig tillbaka in i matchen och hade mycket av bollinnehavet men utan att skapa några vassa lägen. Två straffsituationer för Västerås fördel lät domaren passera. Daniel Johansson kvitterade för Västerås ett par minuter före första halvlekens slut.

Jesper Jonsson gav Västerås energi med mycket viktigt och tidigt 2-1-mål i början av andra halvlek. Målet tvingade Bollnäs till timeout och vi fick se ett mer offensivt Bollnäs. Mitt i Bollnäspressen så fick Västerås ”utdelning” när man väl stack upp genom mål på två straffar.

Daniel Johansson tremålsskytt för Västerås SK varav två mål på straff. Inte mycket tydde på att Bollnäs skulle hämta in underläget på tre mål när tre minuter av match återstod.

I den jämna tabellen klättrar Västerås SK från åttonde platsen till femteplatsen trots tappad poäng i sista minuten. Bollnäs ligger fyra. I kommande omgång möter Bollnäs Hammarby och Västerås möter IFK Vänersborg borta. Före dess möter Hammarby IFK Motala och Vänersborg möter Villa Lidköping i helgen.

Västerås SK – Bollnäs GIF 4-4 (1-1)
03:56 0-1 Samuli Helavuori
43:21 1-1 Daniel Johansson
48:20 2-1 Jesper Jonsson
78:32 3-1 Daniel Johansson – Straff
83:20 4-1 Daniel Johansson – Straff
89:15 4-2 Christoffer Fagerström Assist: Kasper Milerud
90:26 4-3 Kasper Milerud Assist: Per Hellmyrs – Hörna