Spelarnytt: Mayborn tillbaka i Vänersborg

Alexander Mayborn Foto: Martin Frendberg

I går presenterade IFK Vänersborg återkomsten av Alexander Mayborn.
Nyheten gick att läsa bland våra Tweets.

 

– Jag är jättesugen och hoppas kunna tillföra en hel del i truppen, säger ”Alex” till IFK Vänersborgs hemsida.

IFK sökte spelare med rutin och inställning.
– Jag blev glad och smickrad när frågan ställdes, jag har ju ett stort IFK-hjärta vilket märkts bara mer och mer sedan jag slutade i klubben.

Alexander Mayborn A-lagsdebuterade redan som 16-åring och har lång erfarenhet av spel i högsta serien. Totalt har han gjort elva elitseriesäsonger och fem i allsvenskan, med IFK Vänersborg, Gripen Trollhättan och Sirius. Han gjorde sin sista match i elitserien med IFK för tre år sedan. IFK uppger vidare att Mayborn hade också förfrågningar från två andra klubbar så sent som för bara någon vecka sedan, men funderade inte ens på dessa. När IFK Vänersborg ställde frågan nappade han däremot direkt, skriver man vidare.

– IFK är något helt annat och det här ska bli så kul, säger ”Alex” som med sin rutin, inställning och vinnarskalle kan bli en viktig kugge, inte minst på träningar och i omklädningsrummet.

– Jag finns med som back up om något skulle hända och kommer om så blir att vara redo, jag lovar. Men laget som det ser ut nu har redan allting som krävs, det såg vi ju mot både Hammarby och Villa Lidköping, säger Alexander Mayborn, som känner sig i relativt hyfsad fysisk form.
– Annars hade jag ju aldrig hoppat på det här. Jag har inte legat på soffan och degat till mig utan kört på is med Blåsut och brandkåren två, tre gånger i veckan under några månader.

Jesper Larsson, assisterande tränare i IFK, säger så här om det senaste tillskottet i truppen:
– Alexander är en spelartyp som passar bra in i truppen, som har spelat många viktiga matcher, både upp och ner, och som vet vad som gäller. Vi tror också att Alexander kan påverka i omklädningsrummet och vara ett stöd för våra yngre killar.

Läs också