Elitserien – Se & Läs om senaste omgången – Målskyttarna! – TV-Sammandrag

Elitserien Sirius -Broberg Skärmklipp Bandyplay Bandyworld

Imponerande upphämtning av Vänersborg mot Västerås men nytt bakslag efter tackling

IFK Vänersborg inledde nervöst mot Västerås som enkelt kunde gå upp till 0-4-ledning. Lite oväntat och något som inte speglade matchen lyckades Vänersborg få till två reduceringar före halvtid till 2-4. Målen gav Vänersborg energi och man skapade några riktigt bra chanser. Men då gjorde Magnus Joneby sitt andra mål för matchen till 2-5. Då skulle väl ändå Vänersborgs energi gå ned. Men så icke. Johan Koch reducerade till 3-5 och Jesper Öhrlund gjorde 4-5. Då tvingades Robin Öhrlund ledas groggy ut från isen efter tackling av Martin Landström. Kört för Vänersborg? Nej då. Vänersborg fick liksom i matchen mot Villa Lidköping till en sen kvittering och oavgjort resultat. 5-5 gjorde Jesper Öhrlund assisten svarade Johan Koch för. Starkt av Vänersborg att trots alla motgångar lyckas hämta upp detta stora underläge. Frågan är dock om Jesper Öhrlund kan spela kommande match/er.

Storseger för Sirius när Vetlandas förlustfria svit bröts

Sirius körde över Vetlanda i första halvlek och gick till halvtidsvila med 6-0-ledning. Sirius vann till slut med 7–2 och tog en rejält steg närmare slutspel och ligger nu nia och närma sig kvartsfinallagen – topp sex. Vetlanda ligger femma.
Simon Karlsson matchens målskytt med fyra mål (vi noterade dock Teemu Määttä som målskytt i ett av dem med det är nog fel), övriga mål för Uppsa lalaget gjordes av Nils Bergström två och Kalle Mårtensson.

IFK Motala väntar härnäst för Sirius på lördag medan Vetlanda tar emot Hammarby på fredag.

Skade- och sjukdomsförföljt Villa vände och vann mot Motala

Motala började bäst i medvinden och fick även 1-0 på en hörna under den första kvarten. Därefter var det mest Villa i halvleken och kvitteringen till 1-1 hängde i luften. Men i stället blev det straff för Motala och Viktor Hulthammar kunde sätta sitt andra mål i matchen för IFK.
Villa kom till spel utan två av lagets dominerande kuggar i Johan Esplund och liberon Martin Johansson. I andra halvlek fick Villa upp farten i medvinden. Och Joakim Andersson trivdes bra i medvinden. Det milda och blåsiga vädret ställde åter till det för isen i Motala. Efter en halvtimmes spel blev det svårt. Villa utnyttjade medvind och bra is i inledningen av halvleken och vände till 2-3. Målskyttar Joakim Andersson två och Johan Löfstedt. Trots svår is så lyckades Martin Karlsson på egen hand dribbla sig igenom Motala och sätta 2-4. Då trodde nog de flesta att det segern var klar för Villa.
Men Motala kom igen. Jonas Enander reducerade till 3-4. Det blev visserligen inga fler mål men Motala tryckte på mot ett som det verkade tröttkört Villa efter och med alla sjukdomar. Kvittering till 4-4 låg i luften men slutresultatet blev välförtjänt 3-4 till Villa. Detta inför nära 700 åskådare.

Tennissiffror när AIK besegrade Frillesås

AIK besegrade Frillesås med 6–4 på en svårspelad is på Bergshamra IP.
AIK tog ledningen genom Christian Frohm. Fredrik Brandin kvitterade för Frillesås men därefter Gick AIK upp till 5–1 under matchens första halvlek. Frillesås jobbade sig tillbaka i matchen och gjorde en bättre andra halvlek men nådde inte ända fram. Nyförvärvet Sergey Pochkunov är spelklar men spelade inte matchen.
AIK möter Västerås SK på fredag och Frillesås fortsätter sin resa norr ut och möter Edsbyn borta på lördag.

Effektivt Bollnäs besegrade Hammarby

8-3 till Bollnäs speglar inte helt matchen. Siffrorna rann i väg i slutet av matchen när Bollnäs fick fart på målgörandet. Per Hellmyrs 6-3 mål ett vackert bandymål!
Bollnäs spelade utan Jens Wiik och saknade tränare Svenne Olsson, båda sjuka.
Hammarby spelade utan Pontus Nordenfors, Simon Folkesson och David Pizzoni Elfving.

Bollnäs – Hammarby 8-3 (2-1) – SLUT
0-1 Adam Giljam – Hörna
1-1 Christoffer Fagerström
2-1 Marcus Ståhl
3-1  Daniel Mossberg – Hörna
3-2 Jacob Bucht
3-3 Robin Sundin – Hörna
4-3 Christian Mickelsson