Spelarnytt: Trio har förlängt med Broberg

Broberg har i dag förlängt kontrakten med båda sina målvakter Henrik Rehnvall och Hampus Lindén och dessutom Jonas Nygren. Kontakten för de båda målvakterna är på två år, samt ett år för Jonas Nygren.
– Målet har hela tiden varit att stanna här, så när erbjudandet om förlängning kom var det inte mycket att fundera på, säger Hampus Lindén i en kommentar på Brobergs hemsida.
Helsingehus Arena är också en bidragande orsak till förlängningarna för de båda målvakterna.
– Hallen är jätteviktig för både min och hela lagets utveckling, säger Henrik Rehnvall.

Jonas Nygren, som varit Broberg trogen i hela sin karriär, tycker fortfarande bandy är lika roligt. Men familjefar och yrkesarbetare kombinerat med elitbandyspelare är givetvis en tuff utmaning.
– Vi pratade ihop oss i familjen, där min sambo drar ett stort lass. Men efter det var det inga tvivel på att fortsätta att köra ett år till.
Jens Alftin, sportansvarig i Broberg kommenterar läget:
– Mina samtal med alla som valt att fortsätta i gul/svart har haft den gemensamma nämnaren att de känner att de utvecklas både som individer och i grupp.
Jens rankar Henrik Rehnvall högt bland alla målvakter i Sverige och tycker det är viktigt att kunna knyta till sig honom även i fortsättningen.
– Sen är det bra att vi säkerställer att Hampus Lindén också fortsätter att utvecklas i Broberg, det känns kalasbra.
Jonas Nygren har kanske varit bättre i år än på flera år och Alftin ser med spänning på serieavslutningen och kommande säsong för #16.
– Jag tror det fortfarande finns lite mer att kräma ur den där kroppen. Hoppas att han får vara skadefri!

I kväll tar Broberg emot regerande mästarna och tabelltvåan Villa Lidköping. Hampus Lindén säger så här om avslutningen av elitserien:
– Vi har möjlighet att ta poäng i samtliga matcher och då har vi alla möjligheter att nå topp-6.

Läs också