Spelarnytt: Vetlanda har klart med libero för kommande två åren

Santtu Nurmi, Vetlanda BK. Fotograf: Moa Jonsson

Vetlanda BK presenterade en ny kontraktsförlängning med Santtu Nurmi. Liberon är klar för en fortsättning över säsongen 2021/22.

Född: 11 augusti 1995.
Längd: 174 cm. Vikt: 82 kg.
Finsk mästare: 2017 och 2018 med Veiterä.
Elitserien Säsongen 2019/2010
Assist: 1
Mål: 0
Utvisningar: 20 min

Santtus kontrakt var för 1+1 år nu blir det således ett tvåårskontrakt. Han kommer från finska Veiterä till Vetlanda, som skriver: – Han har spelat alla 21 matcher som libero så här långt och varit ett utropstecken under säsongen.
– Det känns väldigt bra. Jag trivs bra i Vetlanda och det är en väldigt bra plats för mig att vara på. Nöjd att klubben vill förlänga redan nu. Det ger mig lugn att veta var jag ska vara de kommande åren och skönt att klubben tror på mig, säger Santtu Nurmi i en kommentar på Vetlanda BKs hemsida och fortsätter:
– Jag utvecklas varje vecka här. Putte och Andrej hjälper mig att bli bättre. Nu har jag två år till på mig att utvecklas här.
Santtu ser potentialen i VBK-laget han spelar i men vet också att konkurrensen hela tiden finns från andra spelare, inte minst från VBK:s juniorled.
– Jag gillar att träna hårt och det finns ett ungt och hungrigt lag i Vetlanda. Man måste vara på topp hela tiden och jag vet att om jag inte ger allt kommer det snart en ung spelare och tar platsen.

– Santtu har växt ut till en nyckelspelare på sin position som libero och är nu också med i diskussionerna om en plats i den finska VM-truppen. Då är vi givetvis glada att kunna bygga vidare på försvarsspelet från den här säsongen med Santtu som libero, säger Andreas Söderman, presstalesperson i VBK.

Läs också