Elitserien: Knapp seger för tabellfyran Bollnäs mot Vetlanda – TV-Sammnadrag

Med effektivt hörnskytte och ”bollägande” blev det Bollnäs som utgick och lyckades hålla i från Vetlandas forcering inför sin hemmapublik som uppgick till 1 566 åskådare.

Bollnäs såg ut att gå mot en säker seger i bortamötet med 3-0-ledning och 30 minuter kvar att spela kontrollerade Bollnäs händelserna. Då tog Vetlanda timeout och tio minuter efter denna reducerade Vetlanda och kom in i matchen. Vetlanda reducerade även till 2-3 och skapade tryck på Bollnäs för att nå en kvittering till 3-3. Bollnäs lyckades hålla i från Vetlandas slutspurt och fick med sig ytterligare en knapp seger och två nya poäng.

Anders Spinnars som gjort comeback i Andreas Wesths frånvaro på grund av skada gav Bollnäs ledningen.

Vetlanda ligger kvar under kvartsfinalsstrecket på en sjunde plats. Laget har samma poäng som Västerås på sjätte plats. Västerås har dock en match mer att spela före slutspelet. I och med att Hammarby och Vänersborg föll är Vetlanda dock slutspelsklara, om man inte raserar målskillnaden helt samtidigt som Hammarby eller Vänersborg avslutar elitserien med fyra raka segrar.

Frågetecken kring Niklas Gälman och Philip Lennartsson i Vetlanda då de blev kvar i omklädningsrummet i andra halvlek och innebar ommöbleringar i laget.

Återstående matchprogram för Vetanda BK: 4/2 Västerås -Borta, 7/2 Villa Lidköping – Hemma, 14/2 IFK Vänersborg – Borta, 16/2 Edsbyn – Hemma.

För Bollnäs väntar bortamöte mot formstarka AIK i nästa match.

Vetlanda – Hammarby IF 2-3 (0-1)
15:43 0-1 Anders Spinnars Ass: Per Hellmyrs – Hörna
48:55 0-2 Kasper Milerud Ass: Per Hellmyrs – Hörna
59:05 0-3 Daniel Mossberg Ass: Christoffer Fagerström
59:43 Timeout
68:43 1-3 Emil Fedorov Ass: Patrik Johansson
82:39 2-3 Axel Ekholm