Spelarnytt: Försvarare förlänger med Sirius

Oscar Qvist Foto: IK Sirius

Oscar Qvist och IK Sirius har tecknat ett nytt kontrakt som lyder på minst två år. – Jag älskar att spela bandy och jag älskar att spela i Sirius, så det var aldrig någon tvekan att fortsätta när erbjudandet dök upp. Det var ett väldigt enkelt beslut, säger Oscar.

Moderklubb: IK Sirius
Född: 1998
Position: Försvarare
Längd: 175 kg
Vikt: 75 kg
Elitserien innevarande säsong
Mål: 0
Assist: 0
Utvisningar: 60 min

– Det känns väldigt bra att ha gjort klart med två nya år så här pass tidigt, säger Oscar Qvist i en kommentar till moderklubben Sirius hemsida.
Den 20-årige backen har med sitt fysiska spel slagit sig in i Sirius startelva. Han är den försvarare som tillsammans med Sirius lagkapten Victor Lundberg spelat flest matcher den här säsongen.
– Det är klart det känns bra att  ha Esas förtroende. Jag känner att jag utvecklats mycket den här säsongen och jag hoppas kunna fortsätta på samma spår även nästa säsong, säger han. 

– Jag gillar att spela fysiskt och är inte rädd för att kliva in i närkamper, så absolut skulle säga att det är en av mina främsta egenskaper. Sen finns det en hel del saker jag vill utveckla ännu mer, vilket jag tror Sirius är rätt plats att göra det på, säger han.

Läs också