Spelarnytt: Axel Ekholm förlänger med Vetlanda BK

Axel Ekholm, Vetlanda BK Foto Filip Borglin

Vetlanda BK och Axel Ekholm har tecknat ett nytt tvåårsavtal som gäller till åtminstone 2022. ”Jag har en jättetro på klubben och laget” kommenterar Axel Ekholm på Vetlanda BK:s hemsida.

Position: Mittfältare
Moderklubb: IFK Kungälv
Född: 1995
Vikt: 80 kg
Längd: 178 cm
Elitserien 2019/2020
Mål: 15 varav 13 spelmål
Assist: 5
Utvisningar: 0

– Jag känner att jag utvecklats mycket under de två åren jag varit i Vetlanda. Jag har en jättetro på klubben och laget och tror på en ljus framtid där vi hela tiden kommer bli bättre.
24-årigen Axel Ekholm kom till Vetlanda BK inför säsongen 2018/2019 från Villa Lidköping. Han har sedan dess blivit en viktig spelare i Vetlandas offensiv och har på 47 matcher i VBK gjort 31 mål.
– Det känns bra att skriva på nytt kontrakt. Jag trivs i laget och staden. Det är ett riktigt gött gäng och jag känner mig trygg både socialt och på isen, säger Ekholm som har IFK Kungälv som moderklubb.

– Vi är jätteglada att Axel trivs och vill stanna hos oss. Han har varit med länge, men är fortfarande ung och utvecklas hela tiden. Han jobbar alltid hårt, och har dessutom stått för några fantastiska mål senaste tiden. Vi ser fram emot att se honom i gul tröja även kommande säsonger, säger Andreas Söderman, presstalesperson i Vetlanda BK.

Läs också