Elitserien: Sirius lyckades inte stoppa Edsbyn | TV-Sammandrag

Serieledande Edsbyn vann 7-2 mot Sirius.

Edsbyns IF tog  ledningen mot Sirius efter femton minuters spel.  Matteus Liw målskytt. Det var annars Sirius som öppnade piggast men fick inte bollen i mål.
Istället ökade Edsbyn på ledningen på deras första hörna. Målskytt Daniel Burvall Jonsson målskytt när han höll sig framme på returen. Resultatet speglade inte matchbilden så långt. Hans Andersson ökade därefter på ledningen till 3-0. Återigen kom målet på en hörna.

Sirius reducerade alldeles före halvtidsvila när Edsbyn tappad boll på mittplan. Sirius Teemu Määttä kunde ställa om och sätter en reducering för Sirius till 3-1. Sirius var säkert inte missnöjda med den första halvleken trots underläget.

Edsbyn fick en kanonstart på andra halvlek. Oscar Wikblad ökade på Edsbyns ledning direkt i andra halvlek. Det skulle bli fler Edsbyn mål. Men det dröjde först till den 72:a andra matchminuten då Hasse Andersson ökade på till 5-1. 6-1 kom direkt därpå genom Tuomas Määttä.
Sirius tog timeout för att siffrorna inte skulle rinna i väg förstöra målskillnaden i slutspelsstreckstriden. Fem minuter senare reducerade Sirius till 6-2 genom Jerker Ortman. Glädjen blev dock kortvarig för Sirius. Oscar Wikblad utökade hemmaledningen till 7-2 genom Oscar Wikblad.

Edsbyn forsar fram i serieledningen som man kommer behålla ända fram tills det är slutspelsvalet. Edsbyns återstående matcher: 7/2 Frillesås – Borta, 14/1 Åby Tjurede – Hemma, 16/2 Vetlanda – Borta.
Sirius har tappat striden om att nå topp sex och klara kvartsfinal direkt. Det återstår sex poäng att spela om och Sirius ligger fem poäng efter Broberg som är sexa. Samtidigt har man fyra poäng till godo på Hammarby och Vänersborg som jagar den sista slutspelsplatsen och även undvika kvalspel.    Återstående matcher för Sirius: 8/2 Västerås – Hemma, 14/2 Bollnäs – Borta, 16/2 Vänersborg – Hemma.

Edsbyns IF – IK Sirius 7-2 (3-1)
16:25 1-0 Matteus Liw Assist: Simon Jansson
7:59 2-0 Daniel Burvall Jonsson – Hörnretur
37:25 3-0 Hans Andersson – Hörna
42:08 3-1 Teemu Määttä
45:32 4-1 Oscar Wikblad Assist: Simon Jansson
71:14 5-1 Hans Andersson
74:54 6-1 Tuomas Määttä