Elitserien: Hammarby vann målfesten mot SAIK | TV-Sammandrag kommer

Det svängde rejält när Hammarby drabbade samman mot Sandviken. Efter fem raka förluster blev det seger för Hammarby i en match där publiken bjöds hela 16 mål. Segersiffrorna skrevs till 9-7 och Adam Giljam klev fram och avgjorde matchen med sitt andra mål i matchen till 8-7. David Jansson gjorde fyra mål för Hammarby.

Sandviken gick till halvtidsvila med 4-3-ledning efter att ha vänt Hammarbyledning med 3-1.

I början av andra halvlek såg David Jansson till att vända på matchen till Hammarbysfördel då han inom loppet av en minut gjorde två mål och Hammarby var åter i ledningen. Därefter följdes lagen åt fram till 7-7 då Hammarby gick fram till 9-7. Viktig seger för Hammarby i kampen om slutspelsplats och att undvika kval.

För Sandviken dels var det desto tyngre då man tappade andraplatsen i tabellen till Villa.

Hammarby – Sandvikens AIK 9-7 (3-4)
14:25 1-0 David Jansson
18:17 2-0 Adam Gilljam Assist: Jakob Bucht – Hörna
21:08 2-1 Dennis Henriksen Assist: Erik Säfström – Hörna
23:06 3-1 Ivan Lebedev Assist: Adam Gilljam
25:46 3-2 Hannes Edlund
34:33 3-3 Dennis Henriksen Assist: Erik Säfström – Hörna
45:19 3-4 Hannes Edlund Assist: Erik Säfström