Spelarnytt: Hammarbykontrakt klara – Filip Mörkdal och Felix Nyman har förlängt

Elitserien: Premiär Hammarby - Åby/Tjureda IF Skärmklipp Staylive

Hammarby har skrivit nya kontrakt. Det är Filip Mörkdal och Felix Nyman som båda skrivit flerårskontrakt med klubben.

Målvakten Filip Mörkdal skriver ett treårskontrakt med Hammarby.
– Jag är glad och nöjd att få stanna så många år i Hammarby och få vara med på den här satsningen som jag är säker på att vi kommer göra, säger Filip Mörkdal i ett uttalande på Hammarbys hemsida.
Filip Mörkdal, 21 år, kom till klubben inför säsongen från Västerås SK men är fostrad i Gustavsberg. Mörkdal har också gjort u19-landskamper. Just nu har han problem med ett knä och kommer vara borta från spel åtminstone någon vecka.

– Jag har varit och kollat på Bajen i hela mitt liv, jag har följt bandyn hela vägen, men även fotbollen. Att få spela Zinken är en dröm och det har man alltid velat göra. Det finns ingen arena som Zinken eller någon klubb som Hammarby i Bandysverige, säger Filip Mörkdal.

Även Felix Nyman på ett kontrakt som sträcker sig över fem säsonger och om Felix hade fått bestämma hade det kunna varit ännu längre, skriver klubben
– Det är i Hammarby jag vill spela, det vet alla. Men även om jag förmodligen hade varit laget trogen oavsett vissa resultat så hade jag inte skrivit på ett så här långt kontrakt ifall jag inte kände att vi har något riktigt stort och häftigt på gång, säger Felix Nyman.

Sportrådets Viktor Karlsson berättar om värvningarna:
– Filip har precis som Max gjort det jäkligt bra i målet. De båda har legat i toppen av målvaktsligan. Att Filip som Stockholmskille vill stanna i huvudstaden och representera Hammarby ligger helt i linje med var vi vill i framtiden. Även Felix har varit Hammarby trogen och vi behöver ha en ny generation som tillåts att sätta en prägel på Hammarby, precis så som vi både har och har haft äldre generationer av Hammarbytrogna spelare, säger Viktor Karlsson i Hammarby Bandys sportråd.

Läs också