Slutspel: Motala repade sig efter Vetlandas chocktart | TV-Sammandrag

Elitserien Vetlanda IFK Motala 1 Skärmklipp Bandyplay BandyWorld

Vetlanda har ett tvåmålsövertag inför returen mot Motala på torsdag. Det blev seger med 5-3 i den första matchen.

Vetlanda tog ett rejält grepp på Motala i den första av två matcher i åttondelen. 3-0 efter lite drygt tjugonminuter. Motala hade därefter mycket boll i första halvleken men hade svårt att få till något mål. Första halvlekens sista situation, en hörna, ställde Motala upp slarvigt på linjen. Det kunde Vetlandas Pontus Blomberg utnyttja och ökade på till 4-0 med lågt skott mellan

När de flesta väntade på ytterligare reducering för Motala så ökade Vetlanda på till 5-2 när man fick sin första rejäla chans i andra halvlek. Passivt Motala i situationen.

Vetlanda fick en straff när Tobias Nyberg tog sig fram och domaren blåste straff. Hugo Lundqvist i Motala-målet räddade en misslyckad straff.
I stället kom Motala närmare när Fredrik Lönn reducerade till 5-3 när han tog vara på sin egen retur.

IFK Motala utan sjuke målvakten Jussi Altonen. Dessutom utan mittfältskuggen Vitaliy Klyushanov.

Retur i Motala på torsdag. Vinnaren i matchserien möter Edsbyns IF i kvartsfinal. Kvartsfinalerna spelas bästa i fem och inleds på lördag.

Vetlanda BK – IFK Motala 5-3 (4-0)
10:23 1-0 Tobias Nyberg
17:23 2-0 Pontus Blomberg Assist: Pontus Vilen – Hörna
21:33 3-0 Pontus Nordström Assist: Emil Fedorov
45:16 4-0 Pontus Blomberg Assist: Albin Renholm – Hörna

49:15 4-1 Viktor Spångberg Assist: Jonas Enander
55:43 4-2 Kasperi Hirvonen Assist: Anders Persson
56:32 Time out Vetlanda BK