SM-Slutspel: AIK klara för kvartsfinal mot Villa Lidköping | TV-Sammandrag

Elitserien Åby Tjureda AIK 1-2 Skärmklipp Bandyplay Bandyworld

Med totalt 10-6 tog sig AIK vidare till kvartsfinal mot Villa Lidköping. Hammarby gjorde en svag första halvlek men desto bättre andra halvlek där AIK blev passivt och stressade. AIK vann kvällens match med 8-4.

Trots svårspelad is i regnet på Bergshamra så bjöds det på tolv mål och märkligt nog bara en enda utvisning på hela matchen. Hälften av målen kom på fasta situationer. AIK utnyttjade tre hörnor i första halvlek och hade hela 5-0 efter första halvlek. AIK gjorde mål på var tredje hörna i matchen. Just hörnor har haft stor betydelse lagen emellan i de tidigare mötena under säsongen.

Märkligt nog bara en utvisning på hela matchen. Hammarbys säsong är över. Ted Bergström träffades olyckligt av Johan Willes skridsko och fick utgå från matchen med ett blödande ansikte.

På lördag spelar AIK sin första kvartsfinal och möter regerande svenska mästarna Villa i Lidköpings inomhusarena. AIK har spelat utan försvararen Patrik Sjöström i de senaste matcherna.

AIK – Hammarby 8-4 (5-0)
AIK vidare till kvartsfinal – Totalt: 10-6 (2-2, 8-4)

03:11 1-0 Kalle Lempinen Assist: Johan Willes – Hörna
15:44 2-0 Patrik Nilsson Assist: Ilari Moisala – Hörna
23:55 3-0 Alexandr Kim Assist: Johan Willes – Hörna
34:22 4-0 Pavel Ryazantcev Assist: Johan Willes
44:19 5-0 Patrik Nilsson
47:31 5-1 Ted Bergström Assist: Fredrik Larsson – Hörna