SM-Slutspel: Broberg utan seger – Edsbyn nästa för SAIK | TV-Sammandrag

Broberg kom inte upp i nivå till kvartsfinalen och gick igenom slutspelet utan seger. Sandviken vann även den tredje matchen och är vidare till semifinal mot Edsbyn. Den tredje matchen var jämn men Sandviken var något bättre och kunde vinna rättmätigt med 3-1. – Vi är otroligt nöjda med att vara i semifinal. Nu ska vi njuta och sedan får vi försöka lista ut hur vi ska rå på Edsbyn som vi har inte varit i nära de i två matcher vi har mött dom i år. Men vi ska ge det en rejäl chans i alla fall.

Broberg hade vinden i ryggen under första halvlek men tycktes satsa med få spelare. Sandviken spelade rejälare och på fler spelare. Erik Säfström satte 1-0 medan Martin Söderberg replikerade för Broberg med en riktigt kanon till 1-1. Här hade Broberg en bra period där det vägde något till Brobergs favör, men då blev det i stället 2-1 för Sandviken genom Dennis Henriksen framspelade av Daniel Berlin. SAIK tog över matchen.

3-1 kom tidigt i andra halvlek genom Oscar Stadin. Domaren var något i otakt med händelserna i matchen missade incidenter och tycktes därefter släppa en senare incident för att kompensera den första och därefter ta för en mindre förseelse därefter i tredje eller fjärde situationen. Det gav säkert de inblandade något grått hårstrå. Det var en snäll match speciellt för att vara en så jämn och viktig sista chans för Broberg att ta kvartsfinalserien vidare.

– Den första och den här matchen var jämna. Den andra matchen kommer vi helt fel in i, kommenterade Björn Johansson, huvudtränare i Broberg, direkt efter matchen i Bandyplay och tillade: -SAIK är bra och har två världsspelare. De är värda att gå vidare. Samtidigt som vi har gjort enorma framsteg den här säsongen.

Daniel Berlin kommenterade segern så här:
– Härlig, vilket slit. Frukten av ett hårt jobb sedan april tycker jag. Det är det här vi spelar för.

– Det har egentligen varit jämna matcher förutom förra matchen då vi får ett par lite enkla mål. Men det har varit jämna matcher.
Den första matchen hade vi egentligen kunnat singla slant om.

– Broberg har satsat allt för att vinna och vi ville ju avgöra så det var ändå en tuff match. Vi ville avgöra direkt för
att få lite mer återhämtning inför semifinalen och sätta oss i ett bra läge.

24 hörnor eller straffar men inget mål på någon fastsituation i matchen!
Bästa spelare i Sandviken utsågs målvakten Joel Othén till medan målvakten Hampus Lindén fick det mycket välförtjänt i Brobergs laget.

Sandvikens AIK – Broberg Söderhamn 3-1 (2-1)
18:55 1-0 Erik Säfström Assist: Hannes Edlund
25:25 1-1 Martin Söderberg Assist: Jonas Nygren
42:41 2-1 Dennis Henriksen Assist: Daniel Berling
48:54 3-1 Oscar Stadin Assist: Albin Airisniemi
Utvisning
Sandviken 10
Henriksen
Broberg 40
Marcus Wikman
Erik Jonsson
Fritiof Hagberg
Magnus Fryklund
Straffar: 1-0 Straffmål: 0-0
Hörnor: 13-10 Hörnmål: 0-0
Publik: 1 374

Läs också