Tränarnytt: Putte Johansson och Vetlanda går skilda vägar

Patrik Johansson, tränare i Vetlanda BK. Foto: Lars-Åke Wigelius

Vetlanda Bandyklubb och tränaren Patrik Johansson går skilda vägar efter den här säsongen. ”Putte” har varit tränare i klubben sedan 2016.

Patrik ”Putte” Johansson är en av VBK:s mest framstående spelare och ledare genom tiderna och var som spelare med och vann föreningens första SM-guld 1986, skriver klubben. Totalt gjorde ”Putte” 303 mål på 285 matcher under sin spelarkarriär i VBK och efter den har det blivit många år som tränare i föreningen, i tre olika sejourer. Mitt under säsongen 2016/17 tog ”Putte” ensamt över huvudansvaret för VBK och har hållit det sedan dess.

Efter den nyligen avslutade säsongen gick kontraktet ut, där Vetlanda BK har tagit beslutet om att välja ett nytt ledarskap för A-laget.
– När sportgruppen och styrelsen tillsammans tittar på de senaste säsongerna gör vi analysen att A-laget behöver en ny röst och ett nytt ledarskap för att vara som bäst i slutskedet av säsongerna och för att på sikt nå ännu bättre sportsliga resultat, säger Andreas Söderman, talesperson i klubben och fortsätter:
– ”Putte” är en stor VBK:are och som alltid brinner väldigt mycket för föreningen. Vi uppskattar det arbete han gjort och tackar honom för den här tiden i föreningen, säger Andreas Söderman.

Läs också