Elitserien: Edsbyn vann i sudden mot SAIK | TV-Sammandrag

Trots frånvaron av sina två forwards Hannes Edlund och Forslund så lyckades Sandviken få till en så jämn match mot Edsbyn att matchen gick till förlängning. Där var dock Edsbyn något starkare och vann till slut med 3-2. Avgörandet kom en hörna. Den sjuttonde i matchen.

Sandviken överraskade och det såg länge och väl bra ut. Hemmalaget var i ledningen två gånger i matchen men Edsbyn kom igen genom Oscar Wikblad som kvitterade vid båda tillfällena.

När fulltid var avklarat var ställningen 2-2 och förlängning vidtog. På Edsbyns 17:e hörna kom det avgörande målet i slutskedet av första förlängnighalvleken.

Jonas Edling matchvinnare kommenterade efter matchen i Bandyplay-sändningen:
– Riktigt skönt. Vi Försökte få fler hörnor i andra halvlek. Vi går runt och skaffa hörnor. Vi behövde gå upp ett snäpp och det tycker vi att vi gör i andra halvlek.

– Svårspelat. Det blir hoppigt. SAIK lite tröttare i slutet och det avgör till slut.

Sandvikens AIK – Edsbyns IF 2-2 (1-1) 2-3 efter sd
12:19 1-0 Daniel Berlin Assist: Linus Pettersson – Hörna
17:48 1-1 Oscar Wikblad Assist: Mattias Larsson
77:40 2-1 Dennis Henriksen Assist: Daniel Berlin
81:46 2-2 Oscar Wikblad
Förlängning 2×10
99:35 2-3 Jonas Edling Assist: Joakim Svensk – Hörna