SM-Finalerna: Det blir som planerat – men utan publik

20-21 mars kommer SM-finalerna i bandy att spelas utan publik, inför tomma läktare på Studenternas i Uppsala.

Detta på grund av regeringens beslut på begäran av Folkhälsomyndigheten, att stoppa alla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med mer än 500 personer för att minska smittspridning av coronaviruset (COVID-19).
SM-finalerna i bandy 2020 för ungdom-, dam-, och herr kommer att spelas utan publik på arenan och tv-sändas enligt plan i SVT.
– Att spela utan publik är ett svårt beslut att ta, då vi vet att SM-finalerna i bandy är en stor folkfest och något hela bandy- och idrottssverige ser fram mot varje år. I rådande läge, där hälsa alltid är första prioritet och med regeringens beslut, är detta den lösning vi just nu ser är rätt, säger Per-Anders Gustafsson, ordförande Svenska Bandyförbundet.
Övriga kringarrangemang i samband med SM-finalerna i bandy ställs in så som Familjefesten.
– SM-finalerna i bandy har en lång tradition i Uppsala, och det är en folkfest både på och utanför arenan. Att spela inför tomma läktare påverkar givetvis oss alla som är engagerade i bandyfinalerna, men i denna situation är självklart hälsa och övergripande beslut prioriterade, säger Charlotte Skott, näringslivsdirektör Uppsala Kommun och VD Destination Uppsala.
– Vi förstår att detta påverkar vårt lokala näringsliv som har en stor del i kringarrangemangen och betyder mycket för bandyfinalerna i Uppsala, avslutar Charlotte Skott.
– Nu hoppas vi att alla som hade tänkt komma till Studenternas för att uppleva finalerna på plats istället följer evenemanget hemma i soffan via tv-sändningen, för att heja fram de vinnande lagen, avslutar Per-Anders Gustafsson, ordförande Svenska Bandyförbundet.

Läs också