Spelarnytt: Pålitlige Jon Karlsson avslutar målvaktskarriären

Jon Karlsson avslutar karriären i Villa Lidköping. Olyckliga skador förföljde Jon ett antal säsonger men vem minns inte Jons pålitliga målvaktsspel med bl a  fenomenal insats i World Cup i Sandviken för några säsonger och hans allsvenska serieseger med Gripen som första målvakt.

-Nu ska jag stötta laget mot nya guld tillsammans med supportrarna, kommenterar Jon Karlsson sin avslutning.
Begränsat med speltid blandat med slut på ork. Det är två bidragande faktorer för att Jon Karlsson nu valt att sluta med bandyn efter sju säsonger i Villa Lidköping.

Jon Karlsson kom till Villa från Gripen där han var med att ta hem seriesegern i allsvenskan som förstamålvakt. Jon tillhörde även det svenska landslaget som pojk och juniormålvakt.

– Det var flera olika faktorer som slutade i det här beslutet men dels speltid och ork att fortsätta träna, det här tar ju enormt mycket av ens tid och nu kändes det rätt att lägga av, säger Jon.

– Skallen har tagit för mycket nu och jag har inte mått helt hundra på slutet. Det är tur att det är en så fantastisk grupp med människor som gör att man vill komma ner varje dag och träna.

– Jag har sett det som att fram tills tränaren tar ut laget så är det hög konkurrens. Efter det så får man stötta den som står och det känner jag att jag gjort. Jag och Jesper är mycket bra vänner och det hoppas jag att vi är efter det här också. Vi har utvecklats mycket tillsammans.

Efter över 200 matcher med Villa Lidköping så ska Jon bli bandypensionär.

– Först så vill jag tacka alla supportrar som alltid stöttat oss i och runt laget. Det har varit sju fantastiska säsonger i Villa och pricken över i-et var såklart i fjol när vi fick bärga det efterlängtade guldet. Nu ser jag fram emot att träffa alla supportrar på läktarna och heja fram Villa till nya guld, avslutar Jon.

Klubbdirektör Jonas ”Sparris” Johansson om Jons avslut:

– Jon är en spelare vi verkligen kommer att sakna. Det är en fantastisk person och en mycket bra målvakt. Det har varit en ynnest att med honom på det sättet han pushat hela gruppen och vart otroligt lojal mot förening. Jon har alltid ställt upp och vart positiv även om det ibland har varit tufft med speltid. Det är en spelare som blir otroligt saknad, framförallt personen Jon. Det är även synd för han är väldigt duktig andramålvakt. Vi önskar Jon all lycka i framtiden.

Läs också