Spelarnytt: Daniel Mossberg klar för Hammarby

Daniel Mossberg har skrivit på för Hammarby, kontraktet löper på 1+1 år och den starke mittfältaren ansluter i augusti.
I en intervju på Hammarbys sida kommenterar Daniel valet av Hammarby så här:
–Jag har alltid trivts på Zinken och fått en del spott och spe från publiken och det har sporrat. Zinken är också en av anledningarna till att jag valde Hammarby, en annan stor anledning var att det äntligen byggts en hall i Stockholm så nu kan Hammarby träna på lika villkor som lagen från landsorten.

Du spelade i Bollnäs förra säsongen, såg du krisen komma eller kom det som en överraskning?
–Det kom helt som en överraskning, fortsätter han, Vi hade inte en aning om att det var så illa som det var. Det var mycket publik på Sävstaås under hela säsongen så det fanns inga tecken alls på att det skulle komma en kris.

Du bor i Sandviken, var inte moderklubben på dig och ville att du flyttade hem?
–Nej, jag har inte hört ett knyst från Saik, jag snackade med Hammarby, Bollnäs och en klubb till innan jag bestämde mig.

Vad har du för förväntningar på den kommande säsongen på dig själv och laget. Du är trettionio år, finns glöden där fortfarande?
–Först och främst ska vi bli bättre än förra säsongen, jag tror ingen Hammarbyare är nöjd med en tionde plats. Jag hoppas ju självklart att jag kan leverera, hungern för bandyn finns där fortfarande annars skulle jag inte fortsätta. Fansen törstar efter framgång och jag lirar alltid för att vinna titlar så jag hoppas att inte göra dom besvikna. Sedan ska vi slå AIK också, det har jag förstått är väldigt viktigt för alla grönvita.

Känner du några i dagens Hammarby?
–Jag har lirat mycket i landslaget med Pizzoni och jag känner Robin Sundin också, dessutom har mina och Pierre Roos vägar korsats genom åren. Det är en lugn och kunnig tränare, honom tror jag mycket på.

Har du spelat någon annanstans än på mitten under din långa karriär?
–Jag började som forward och spelade även halv men Anders Jakobsson i Sandviken flyttade upp mig på mitten och det är där jag hör hemma. Mina styrkor är just styrkan, skridskoåkningen och tekniken som kommer bäst till pass på mitten.

Läs också