Spelarnytt: Melker Westman kliver in i Västerås SK:s seniortrupp

Med VSK Bandy som moderklubb går nu en dröm gått i uppfyllelse när Melker Westman tar en plats i herrtruppen. – Drömmen har alltid varit att få spela i herrlaget, jag känner mig tacksam att jag får chansen, säger Melker Westman till VSK Bandys hemsida.

Redan i vintras fick VSK:arna bekanta sig med ett nytt ansikte då Melker Westman stundtals tränade med herrlaget och dessutom spelade tre matcher.

– Början på säsongen skiljde sig ganska mycket mot slutet på säsongen. I början var jag inte med i herrlaget alls även fast jag hade hoppats komma med redan då, så jag fick kämpa på med juniorlaget och med TB Västerås. Jag kände att det gick bra från början och hoppades få chansen under säsongen.

Till slut kom så chansen och träningsdosen med VSK Bandys herrlag ökade allteftersom. Till nästa säsong ingår Melker Westman i herrtruppen, en dröm som gått i uppfyllelse.

– Jag har längtat efter den här chansen sen jag var liten och började spela bandy. Drömmen har alltid varit att få spela i herrlaget, jag känner mig tacksam att jag får chansen. Jag har känt att jag växt mycket när jag fått träna med laget eftersom det är en utvecklande miljö att vara i.

Från läktarplats har Melker följt VSK noga. Dels som väldigt ung när pappa Andreas Westman ledde laget tillsammans med Stefan ”Lillis” Jonsson, men än mer intensivt på senare år.

– Många av lirarna, ”Mange” (Joneby) och ”Hompa” (Holmberg), har man ju kollat på från läktaren och hoppats att det skulle vara en själv en dag. Och så blir det ju nu. Det är bara roligt än så länge, det blir nog mer nervöst när vi ska börja spela matcher igen.

Vad för typ av bandyspelare är du?
– Ja du… Jag är som bäst när jag har bollen på bladet. Jag är mittfältare och har alltid varit det, jag har bra klubbteknik och letar ofta passningar. Jag föredrar att göra assist än mål.

FAKTA
Namn: Melker Westman
Född: 21 april 2001
Moderklubb: VSK Bandy
Position: Mittfältare

Läs också