Spelarnytt: Gripen får tillskott av Alexander Karlgren och Theo Lewerin när klubben tecknar samarbetsavtal med Villa Lidköping

Allsvenska Gripen Trollhättan får tillskott av talangerna Alexander Karlgren och Theo Lewerin när klubben tecknar samarbetsavtal med Villa Lidköping. Duon var med och spelade hem SM-Guldet för Villas P19-lag i vintras. Samarbetsavtalet är tänkt att ge yngre spelare chans att få spela och träna mer seniorbandy.  

-Det här känns givetvis fantastiskt. Vi har sedan en längre tid tillbaka ett bra samarbete med Lidköpings AIK (som fortlöper) men känner nu att vi behöver utöka samarbetsavtalen med ytterligare en klubb, kommenterar Jonas ”Sparris” Johansson klubbdirektör genom föreningens hemsida och fortsätter:

-Vi är stolta över att så många bra bandyspelare som kommer från våra yngre led och utvecklas, det här avtalet med Gripen Trollhättan betyder att vi kan slussa ut fler spelare till Allsvenskan, dels för att träna och spela mer bandy men även för att utvecklas som individer och på sikt kunna komma tillbaka på ”heltid” till seniorlaget.

Avtalet innebär att spelarna kan spela och med både Villa Lidköping i Elitserien och Gripen Trollhättan i Allsvenskan.

-Det finns aldrig någon som får speltid gratis, det är något man förtjänar. Det här avtalet ger såklart både Alexander och Theo en chans att utvecklas som bandyspelare men det är upp till dom att förtjäna sin speltid. En annan aspekt är Elitseriens tuffa spelschema. Det kanske blir extra viktigt den här säsongen när Elitserien komprimeras efter årsskiftet, vid träningar som vårt herrlag kanske bara skakar av benen så kan istället ”Alex” och Theo träna 100 procent med Gripen.

Alexander Karlgren och Theo Lewerin vann SM-guld med P19 i vintras. Båda två har sedan dess skrivit A-lagskontrakt och nästa steg för duon är alltså det nya samarbetsavtalet med Gripen Trollhättan.

-Det här avtalet är jättebra och Gripen är ett väldigt bra lag med bra tränare så det känns toppen. Det gynnar mig i längden att man får vara med och träna i två bra lag, man får mer erfarenhet och träning, säger Lewerin och får medhåll av Alexander:

– Som Theo säger, det är ett jättebra avtal, det kommer vara nyttigt att få spela i ett nytt lag utanför Lidköping med nya lagkamrater och att det blir ett helt annat spel, jag tror man kan dra nytta av att kunna anpassa sitt spel efter båda delar.

 

Läs också