Kungälv trivdes mot Västerås i det varma vädret

Kungälv har tränat hörnor sedan säsongen i fjol. Ifjol skapade Kungälv massor av hörnor, utan att lyckas att göra mål särskilt ofta. I dagens match gjorde nyblivne landslagsspelaren Mikael Lindberg två mål som kom på de sju hörnor laget skapade. Ifjol gjorde Mikael Lindberg endast fem matcher tillföljd av skador, men gjorde ändå åtta mål. Ett av de målen kom på hörna.
Kungälv – Västerås 6-3 (2-2)
Matchens assist och poängkung: Markus Kumpuoja med tre assist för Kungälv
Utvisningar K: 1×10 V: 5×10
Inga matchstraff
Publik: 1 006

Västerås fick en drömstart mot Kungälv på Skarpe Nord. Tobias Holmberg sköt 1-0 i den femte minuten framspelad av Ted Andersson. Kungälv kvitterade till 1-1 (10) genom Mikko Rytkänen efter tio minuters spel. Nyblivne landslagsmannen Jonas Nilsson återgav Västerås ledningen till 1-2 (12). Kungälv gav inte upp. Daniel Gratjov kvitterade till 2-2 (13). En målrik första femton minuter. Innan halvtid hade båda lagen flera resultatlösa hörnor. I inledningen av andra gav Daniel Gratjov ledningen för Kungälv 3-2 (48). Tomas Knutsson gjorde därefter mål för Västerås och kvitterat 3-3 (52). Mikael Lindberg (64 och 79 på hörnor) och Mikko Rytkönen (88) gjorde därefter mål för Kungälv. Kungälv missade en straff i 66:e matchminuten.

– Vår andra halvlek var väldigt bra. Vi orkade mest, tryckte på och hade härlig inställning, sa tränaren Tommy Österberg till G-P efter matchen. En äkta laginsats och när bäste spelare skulle utses fanns det 15 man att välja på.

1 006 åskådare kom för att se matchen och det är en bra publiksiffra för IFK Kungälv som marknadsförde matchen tidigare på lördagen genom intervjuer och spelar presentationer i Kungälvs största mataffär. Det var milda 10 grader varmt.