Elitserien: Startar som planerat

Under fredag har Svenska Bandyförbundet och Riksidrottsförbundet samrått angående definitionen om yrkesutövande idrott. SBF tolkar att Elitserien herr faller under denna definition, men att Elitserien dam och Allsvenskan inte gör det. Detta även om enskilda spelare eller lag inom dessa serier faller under nämnda definition.  

Premiär omgången herrar
Fredag 13 november
AIK – Hammarby IF
Bollnäs GIF – IK Tellus
Edsbyns IF – Villa Lidköping BK
IK Sirius – Sandvikens AIK
Lördag 14 november
Frillesås BK – Broberg/Söderhamn IF
IFK Motala – IFK Vänersborg
Söndag 15 november
Västerås SK – Vetlanda BK

Svenska Bandyförbundet skriver: “Definition för yrkesutövare är enligt RF att man har en väsentlig del av sin inkomst från idrotten. Det har således ingen koppling till om man utövar sin idrott på elitnivå, utan endast om man har väsentlig del av sin inkomst från idrotten. SBF tolkning är att Elitserien herr faller under denna definition, men att Elitserien dam och Allsvenskan inte gör det, även om enskilda spelare eller lag inom dessa serier faller under nämnda definition.

I och med detta beslut är träning för Elitserien herr att betrakta som yrkesutövning.

Beträffande träningsmatcher får varje enskild klubb avgöra hur passande det är i förhållande till sin regions restriktioner.

Med anledning av ovanstående har SBF genom tävlingskommittén beslutat att spela Elitserien herr enligt nuvarande spelprogram.”

Läs också